duminică, 24 mai 2015

Bani pierduţi de FC Botoşani

Decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Laussane de a acorda cele 24 de puncte înapoi formaţiei CFR Cluj, care astfel a ajuns până pe locul trei în Liga I, afectează în mod direct FC Botoşani, gruparea locală urmând a suferi pierderi importante din drepturile TV.
"Un loc mai jos în clasament înseamnă o pierdere de aproximativ 200.000 de euro pentru noi şi ne cam strică ţinta fixată pentru acest final de campionat. Eu sunt un pic nedumerit, pentru că nu înţeleg cum se judecă cei aflaţi în insolvenţă şi care au probleme financiare. Este corect să-i ţinem în campionat sau să-i retrogradăm? Nu le vreau răul celor de la CFR Cluj. Dacă aceasta este regula şi au dreptate, atunci punctele câştigate pe teren sunt ale lor. La noi e altă poveste cu insolvenţa şi cu jocurile astea ciudate", a declarat Valeriu Iftime, finanţatorul FC Botoşani.
Iftime a afirmat că tremură şi pentru locul şapte şi se roagă ca Dinamo să nu treacă peste gruparea locală în clasament, deoarece acest lucru ar mai duce la o pierdere de 200.000 de euro din drepturile TV.
TAS i-a anunţat ieri pe cei de la CFR Cluj că şi-au primit înapoi cele 24 de puncte pierdute la instanţele fotbalistice interne din cauza datoriilor către cinci jucători. "Mă aşteptam la această decizie de la TAS. Am avut nişte apărători excepţionali, iar avocaţii şi-au făcut meseria. Nu aveam cum să pierdem pentru că legea insolvenţei ne dădea dreptate. S-a făcut un abuz mare împotriva CFR-ului atunci când s-a dat decizia de a ni se lua cele 24 de puncte", a declarat Iuliu Mureşan, preşedintele CFR Cluj.
Site-ul frf.ro menţionează decizia luată de TAS, dar anunţă şi faptul că ar putea face apel. "După publicarea motivării acestei decizii, FRF va analiza oportunitatea utilizării  ultimei căi de atac împotriva deciziei", scrie sursa citată.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More