vineri, 29 mai 2015

Botoşani 18 : 30 Viitorul

În ultima etapă din Liga I de fotbal, FC Botoșani se va duela vineri, pe teren propriu, cu formația Viitorul Constanța. Înaintea confruntării, moldovenii se situează pe locul 8 în clasament, cu 46 de puncte, în timp ce oaspeții ocupă poziția a 11-a, cu 42 de puncte.



"Este ultimul joc pe teren propriu, ultimul joc din campionat, după un sezon cel puțin din punctul meu de vedere reușit, nu a fost fantastic, dar nu putem spune că a fost rău, cred că ar fi frumos să încheiem cu o victorie pe teren propriu în fața propriilor suporteri ar face ca sărbătoarea să fie mai frumoasă și completă," a spus Leo Grozavu, antrenor FC Botoșani.

Vis îndeplinit pentru Andrei Patache

Fundaşul dreapta al FC Botoşani, Andrei Patache, a declarat că se aşteaptă ca jocul cu Viitorul să fie unul dificil. Cu toate acestea, Patache crede că gruparea locală are prima şansă în acest meci. "Eu nu am întâlnit până acum în Liga I un adversar slab, sau nu am avut niciun meci uşor. Sperăm să începem bine şi să tranşăm meciul în favoarea noastră cât mai bine. Suntem naşii lor, avem ascendent moral în faţa lor şi vrem să continuăm pe aceeaşi linie. Ne dorim să fie un meci frumos, deschis, să fie multă lume la stadion şi să ne bucurăm cu toţii de performanţa care am reuşit-o la finalul acestui sezon", a declarat Andrei Patache.
Elevul lui Leo Grozavu a afirmat că trăgând linie la finele acestui sezon, se poate declara mulţumit de evoluţiile pe care le-a avut deşi se putea şi mai bine. "Cât de cât pot spune că sunt mulţumit, dar la unele meciuri puteam mult mai mult", a adăugat Patache.
Fundaşul dreapta al FC Botoşani a recunoscut că nu a crezut niciodată că va ajunge cu gruparea locală în Liga Europa şi spune că această performanţă arată că la Botoşani s-a făcut o treabă bună şi că grupul de aici este unul unit. "De fapt, dacă o luăm pas cu pas, aş putea spune că prima dată nu credeam că voi ajunge fotbalist. Am ajuns la Liga a II-a, după care în Liga I unde toţi ne considerau prima promovată, prima retrogradată. Iată că e al doilea an şi suntem echipa care reuşeşte din  nou să termine sezonul în primele opt ale României", a conchis Andrei Patache. 

Leo Grozavu, antrenorul principal al FC Botoşani, a declarat că meciul cu Viitorul Constanţa pe care elevii săi îl vor susţine mâine seară, de la ora 18:30, în ultima etapă a acestei ediţii de campionat nu va fi unul de vacanţă.
"Încheiem un sezon, care, din punctul meu de vedere, a fost reuşit. Nu a fost un sezon fantastic, dar nu a fost nici foarte rău şi cred că ar fi frumos să  încheiem cu o victorie pe teren propriu. O victorie ar face ca sărbătoarea să fie mai frumoasă şi completă", a declarat Leo Grozavu.
Tehnicianul este convins că Gică Hagi va veni la spectacol cu Viitorul pe "Municipal" şi nu va alege o tactică ultra-defensivă. "Este ultimul joc şi cred că şi ei vor să vadă pe cine se vor baza în sezonul viitor. Cred că va fi o partidă deschisă. Aşa cum am obişnuit noi suporterii pe teren propriu noi jucăm deschis, la victorie şi nu ne vom abate de la această tactică", a adăugat principalul formaţiei botoşănene.
Tehnicianul s-a plâns de faptul că partida cu Viitorul îl prinde cu mari problemele de lot. "Din nefericire avem multe probleme după meciul cu Steaua, avem suspendaţi, accidentaţi, am ieşit destul de şifonaţi de acolo. Nu vom avea 18 jucători. Dacă vom avea 14 e bine. Fotbalul se joacă în 11 şi mai pot intra încă trei. Acum nu mai avem timp să legitimăm pe cineva", a mai spus Grozavu. Pentru jocul de mâine, tehnicianul FC Botoşani nu va putea miza pe serviciile lui Michael Ngadeu, suspendat, pe cele ale lui Cristian Danci, István Fülöp, Marius Curileac, toţi trei accidentaţi, în timp ce prezenţa în lot a jucătorilor Marius Croitoru şi Gabriel Vaşvari este pusă sub semnul întrebării, staff-ul medical făcând eforturi pentru recuperarea celor doi mijlocaşi care acuză probleme medicale după meciul cu Steaua. De asemenea, va lipsi şi mijlocaşul Neluţ Roşu, care a fost învoit pentru a participa la înmormântarea mamei sale.
Biletele pentru acest meci au preţul de 10 lei atât la tribune cât şi la peluze, fanii din mediul rural care vor face dovada biletului mijlocului de transport cu care au venit la meci urmând a beneficia de o reducere de 50%.

Hadnagy vrea titlul de golgeter

Pentru al doilea sezon consecutiv în Liga I, atacantul Attila Hadnagy îşi propune să fie golgeterul echipei.
Cu şapte reuşite în dreptul său în acest sezon, şi aflat pe primul loc în topul golgeterilor echipei, la egalitate cu Gabriel Vaşvari, Attila Hadnagy a declarat că obiectivul său personal în meciul cu Viitorul este să marcheze pentru a fi din nou golgeterul echipei. "Mă simt în formă, mă simt foarte bine fizic şi mental şi simt că voi înscrie Viitorului, aşa cum am făcut-o şi în tur. Mă bucur că am fost în sezonul trecut am fost golgeter şi că sunt şi acum pe primul loc. De aia sunt atacant, ca să dau goluri. Puteam să mai dau, am mai şi ratat dar per total sunt mulţumit de ce am realizat aici", a declarat Attila Hadnagy.
Aflat la final de contract cu FC Botoşani, atacantul a spus că îşi doreşte să continue colaborarea cu gruparea locală şi să facă parte din lotul care va evolua în premieră pentru Botoşani în Liga Europa. "Eu aş vrea să rămân, dar nu în orice condiţii. Am şi eu o vârstă, am familie, dar vom vedea. La cum se joacă acum în Liga I, un an sigur mai pot evolua la cel mai înalt nivel. Pe urmă vom mai vedea ce va fi", a conchis Attila Hadnagy.

Posibilii succesori ai lui Leo Grozavu

lecarea lui Leo Grozavu nu ar fi un capăt de ţară, în condiţiile în care, la ora actuală, sunt foarte mulţi antrenori buni şi liberi de contract care ar putea veni la FC Botoşani pentru a bifa o participare în cupele europene.
Astfel, după prima criză dintre conducerFlorin Motroc a mai intrat în vederile lui Valeriu Iftime şi Cornel Şfaiţer când echipa evolua în Liga a II-a, dar atunci antrenorul, care este profesor universitar de metodică, era sub contract cu Sportul Studenţesc, iar Vasile Şiman cerea 25.000 de euro pentru dezlegarea acestuia. Între timp, Florin Motroc a antrenat în ţările arabe, unde a câştigat titlul şi supercupa Iordaniei cu Shabab al Ordon (2013), titlul şi Cupa Federaţiei în Bahrain cu Al Riffa (2014). Florin Motroc şi-a încheiat de curând contractul cu iordanienii de la Al Ramtha şi era prezentat de presa sportivă ca o soluţie pentru preluarea Rapidului după retrogradarea în Liga a II-a.şi antrenor, Cornel Şfaiţer, preşedintele echipei, afirma că o echipă care vrea să facă performanţă ar trebui să se orienteze spre antrenori italieni, pronunţând chiar numele lui Cristiano Bergodi. Atunci lucrurile s-au calmat, Leo Grozavu a continuat, iar Bergodi a ajuns la scurt timp la Rapid. Cum giuleştenii au retrogradat, iar contractul italianului este pe final, el ar putea fi o soluţie bună pentru FC Botoşani.
O altă soluţie aflată la îndemâna conducerii este Ioan Andone. Titratul tehnician este apropiat al lui Cornel Şfaiţer şi în ultimele interviuri susţinea că ar da curs cu plăcere la o ofertă din Liga I, pentru că îi este dor de fotbalul românesc.
Alte două alternative sunt doi dintre antrenorii preferaţi de finanţatorul Valeriu Iftime: Marius Lăcătuş şi Tibor Selymes. Ambii sunt liberi de contract. Mai mult ei sunt şi mai ieftini decât primii doi.
De asemenea, conducerea FC Botoşani mai are şi soluţiile Cristian Popovici, Valeriu Bordeanu şi Florin Motroc.
Cristian Popovici este un apropiat al clubului, cunoaşte bine lotul şi filosofia conducerii şi ar prelua din mers echipa fără a exista vreun şoc.
Valeriu Bordeanu este tânăr, a lucrat la FC Botoşani şi a căpătat experienţă în mandatul de secund al lui Dan Petrescu la Al-Arabi. Inconvenientele acestuia constau în lipsa experienţei de principal, a Licenţei Pro, dar şi a relaţiei sale reci cu actualul lot de jucători.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More