marți, 23 iunie 2015

Duel cu georgienii pentru Liga Europa

FC Botoşani şi-a aflat ieri adversarul din turul întâi preliminar al Ligii Europa. Astfel, tragerea la sorţi de la Nyon i-a scos în calea botoşănenilor pe georgienii de la FC Spartaki Tskhinvali. Primul meci va avea loc pe 2 iulie, pe „Municipalul”, returul fiind programat pe 9 iulie, în capitala regiunii separatiste.
Dacă va reuşi să treacă de reprezentanta Georgiei, FC Botoşani va întâlni în turul doi preliminar Legia Varşovia, una dintre echipele de tradiţie ale Poloniei. Meciurile se vor disputa pe 16, respectiv 23 iulie.
 „Să trecem noi de georgienii de la FC Spartaki Tskhinvali şi apoi vom vedea ce vom face cu Legea. Totuşi nu este campioana Poloniei. Trebuie să năzuim mai mult şi eu cred că putem mai mult. Totul ţine de omogenitatea lotului, pentru că au plecat mulţi jucători şi au venit mulţi. O să vedeţi că o să avem surprize frumoase”, a declarat Valeriu Iftime, principalul finanţator al FC Botoşani.
Dacă primul adversar pare a fi unul accesibil, cel de-al doilea este unul greu. În acelaşi timp, însă, reprezintă reţeta unei partide cu casa închisă, dat fiind renumele său. „Dacă trecem de georgieni, ne putem gândi la Legia Varşovia, care este într-adevăr un adversar redutabil, «un cal frumos», cum spunem noi în lumea fotbalului. Dar, ne gândim în primul rând la meciul cu georgienii. Va fi dificil pentru că sunt primele meciuri din sezon”, a spus Cornel Şfaiţer, preşedintele FC Botoşani.

Victorie pentru FC Botoşani în Austria

Disputată în cantonamentul echipei din Austria, partida a fost la discreţia elevilor lui Leo Grozavu.
Motivaţi şi de prezenţa finanţatorului Valeriu Iftime şi al preşedintelui Cornel Şfaiţer, cei doi deplasându-se în Austria pentru a vedea la lucru noul FC Botoşani, elevii lui Leo Grozavu au reuşit să impresioneze, fiind peste albanezi la toate capitolele, botoşănenii reuşind să se impună cu 2-1. 
Victoria botoşănenilor în testul de sâmbătă seara a fost obţinută graţie golurilor marcate de Neziri (minutul 23) şi Hadnagy (minutul 33), golul oaspeţilor venind pe final de meci în minutul 85 de la punctul cu var în urma unui penalty acordat gratuit de arbitrul întâlnirii la un presupus fault în careu al lui Acsinte asupra unui adversar. În acest test, Leo Grozavu a mizat din primul minut pe Iliev-Dimitrov, Cordoş, Fl. Plămadă, Acsinte, R. Costin, M. Croitoru, C. Brata-M. Neziri, A. Hadnagy, M. Quenten, pentru ca pe parcursul confruntării în joc să mai intre Avram, Patache, Cucu, Rashid Browe, Batin şi Ivanovici. 
„Am văzut o echipă mai matură, dătătoare de speranţe. Se vede că se creionează o echipă frumoasă. La o primă vedere pare altceva decât am avut noi până acum. Mi-au plăcur Iliev, Cordoş însă nu vreau să laud şi nici să critic pe nimeni. Am fost o echipă bună, dinamică, ne-am creat ocazii. În concluzie, a fost un meci frumos pe care l-am dominat şi l-am câştigat clar”, a declarat Valeriu Iftime. 
Încântat de evoluţia şi jocul pretat de elevii lui Leo Grozavu în testul cu Kukesi s-a declarat şi Cornel Şfaiţer. „A fost un antrenament bun în faţa unei echipe foarte agresive, doar ştim cu toţii cum sunt albanezii. La 2-0 am avut noi ocazii multe să facem 3-0 însă au marcat ei. Jucătorii noi s-au mişcat bine însă se vede că mai este nevoie de timp pentru ca echipa să fie omogenă”, a declarat preşedintele grupării locale. 
Următorul test al FC Botoşani în Austria va avea loc pe 24 iunie împotriva ruşilor de la Krasnodar.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More