duminică, 21 iunie 2015

RETETA VISINATA. Trei retete usoare pentru CEA MAI BUNA VISINATA facuta acasa

RETETA VISINATA .  CUM SE FACE VISINATA. VISINATA AROMATA. CEA MAI BUNA VISINATA AROMATA. Este vremea vișinelor și, din acest motiv, VOCEA TRANSILVANIEI vă propune trei moduri de a pregăti CEA MAI BUNA VISINATA.
RETETA VISINATA . CUM FACEM VISINATA. CUM FACEM O VISINATA BUNA .VISINATA DE CASA.Vişinata, un pseudo-lichior de vişine, este probabil cea mai populară băutură de casă, mai uşor şi mai la îndemână de realizat decât vinul sau alte licori alcoolice. Vişinata este, de fapt, un macerat alcoolic, pe bază de fructe şi zahăr. Vă puteţi produce singuri vişinata acasă respectând câteva indicaţii simple.

CEA MAI BUNA VISINATA . PRIMA RETETA de VISINATA
Porţii: 2-2,5 litri.
Timp de preparare: 10 săptămâni (cu tot cu perioada de macerare)
Ingrediente:
3 kilograme vişine
1,2 kilograme zahăr
600 ml alcool dublu rafinat (87 sau 96 de grade)
Preparare:
CEA MAI BUNA VISINATA. Spălaţi vişinele cu tot cu sâmburi. Aşezaţi vişinele şi zahărul în straturi într-o damigeană. Acoperiţi gura damigenei cu un tifon legat cu sfoară, pentru a permite fructelor “să respire” dar să împiedice intrarea insectelor. Lăsaţi fructele la macerat timp de 10 zile, la soare, până când zahărul s-a topit şi fructele şi-au lăsat zeama.
Visinata-1
RETETA VISINATA –  Adăugaţi alcoolul peste fructe şi acoperiţi damigeana cu un dop de plută. Lăsaţi alcoolul la macerat pentru minim 8 săptămâni (în mod ideal 3 luni). Strecuraţi vişinata prin tifon şi turnaţi-o în sticle.Nu adăugaţi alcoolul înainte ca fructele să îşi lase zeama şi zahărul să se topească deoarece veţi distruge vişinata.
SFATURI PENTRU CEA MAI BUNA VISINATA –  Nu folosiţi sticle de plastic. Perioada lungă de macerare va permite alcoolului să împrumute şi gustul plasticului.
Se consideră, în mod eronat, că se pot folosi rachiuri pentru prepararea acestei băuturi. Singura băutură care poate înlocui alcoolul dublu rafinat este o vodcă de foarte bună calitate care, însă, din cauza preţului va transforma vişinata într-o băutură nepermis de scumpă.
RETETA VISINATA –  În unele zone, în special din nordul ţării, în județe din Transilvania, se folosesc fructe zdrobite, fără sâmburi. În acest caz vişinata se serveşte cu tot cu pulpa de fruct aflată în suspensie în alcool. În acelaşi fel se poate obţine şi lichiorul din cireşe negre.
CEA MAI BUNA VISINATA. AL DOILEA MOD de A PREPARA O VISINATA AROMATA  
Ingrediente:
● trei kilograme de vişine
● două kilograme de zahăr
● doi litri de votcă fără arome
● doi litri de apă
Mod de preparare :
RETETA VISINATA. După ce fructele au fost curăţate de codiţe, frunze şi au fost bine spălate, se pun într-o damigeană de cinci litri. După un strat de vişine se adaugă un strat de zahăr, iar ultimul strat trebuie să fie de zahăr. După care damigeana se astupă cu un dop de plută şi se lasă la soare timp de 4 zile. În această perioadă, din când în când se mai amestecă conţinutul. Apoi, se adaugă votca şi apa şi se lasă, într-un loc întunecat şi răcoros, timp de o săptămână. După această perioadă, se trage cu mare grijă lichidul în sticle, fără a agita prea tare conţinutul.
RETETA VISINATA. AL TREILEA MOD de A PREPARA O VISINATA AROMATA
Această rețetă este oferită de site-ul casadex.ro
Ingrediente:
6 kg visine coapte, 1.5 – 2 kg zahar, 1.5 l alcool.
Mod de preparare :
RETETA VISINATA. Curatam visinele (proaspete) de codite si le spalam in apa rece, dupa care le asezam intr-o damigeana de 10 litri, alternandu-le in straturi cu zaharul. Indicat ar fi ca ultimul strat sa fie de zahar. La finalul acestui pas, damigeana trebuie sa fie umpluta 75%.
RETETA VISINATA. Acoperim damigeana cu tifon si o lasam la caldura, afara sau in casa. Nea’ Mihai ne spune ca nu e indicat sa stea chiar in soare. In functie de temperatura, ea va sta cca 10-20 de zile, pana ce visinele isi vor lasa zeama, iar zaharul se va dizolva. In toate aceste zile, periodic (o data pe zi) vom scutura damigeana. Avem grija sa nu inceapa sa fermenteze.

Cum se face visinata. Reteta lui Nea Mihai


visine in damigeana
Cum se prepara visinata, vom afla impreuna de la Nea’ Mihai, un prieten al site-ului casadex.ro, care spune ca stie reteta perfecta a unei visinate aromate :)
Ingrediente:
6 kg visine coapte, 1.5 – 2 kg zahar, 1.5 l alcool.
Mod de preparare:
Curatam visinele (proaspete) de codite si le spalam in apa rece, dupa care le asezam intr-o damigeana de 10 litri, alternandu-le in straturi cu zaharul. Indicat ar fi ca ultimul strat sa fie de zahar. La finalul acestui pas, damigeana trebuie sa fie umpluta 75%.
Acoperim damigeana cu tifon si o lasam la caldura, afara sau in casa. Nea’ Mihai ne spune ca nu e indicat sa stea chiar in soare. In functie de temperatura, ea va sta cca 10-20 de zile, pana ce visinele isi vor lasa zeama, iar zaharul se va dizolva.
In toate aceste zile, periodic (o data pe zi) vom scutura damigeana. Avem grija sa nu inceapa sa fermenteze.
VIŞINATA este o băutură alcoolică de culoare roşie sau roz, foarte aromată, cu un gust dulce, fructat.






Vişinata este o băutură alcoolică de culoare roşie sau roz, foarte aromată, cu un gust dulce, fructat. Pentru că are un gust dulce, atât datorită fructelor, cât şi datorită zahărului, medicii nutriţionişti recomandă să bem vişinată cu precauţie, deoarece riscăm să ne îmbătăm foarte repede: efect dat de conţinutul ridicat de zahăr, care accelerează apariţia stării de beţie.
1. Vişinată
Ingrediente:
● un kilogram de vişine coapte
● 500 de grame de zahăr
● jumătate de litru de alcool dublu rafinat de 90 de grade
Mod de preparare:
Vişinele coapte se curăţă de frunzuliţe şi codiţe, se spală şi se lasă la uscat. După ce s-au uscat, se toarnă cu mare grijă într-o damigeană de sticlă. Se pune un rând de vişine, un rând de zahăr, iar ultimul strat trebuie să fie neapărat de zahăr. Se închide bine damigeana şi se lasă la macerat, într-un loc bine luminat şi la căldură, aproximativ o săptămână, până când zahărul se topeşte formându-se un sirop. În tot acest timp, zilnic, damigeana trebuie scuturată pentru ca fructele să se amestece cu zahărul. Când s-a topit zahărul şi siropul este format, se va adăuga alcoolul şi se mai lasă încă trei săptămâni, timp în care damigeana se va agita la două zile şi se va păstra la loc întunecat şi mai răcoros. După această perioadă, se trage cu mare grijă lichidul în sticle, fără a agita prea tare conţinutul. Vişinele rămase în damigeană pot fi folosite la prepararea prăjiturilor sau mâncate pur şi simplu.
2. Vişinată
Ingrediente:
● trei kilograme de vişine
● două kilograme de zahăr
● doi litri de votcă fără arome
● doi litri de apă

Mod de preparare:
După ce fructele au fost curăţate de codiţe, frunze şi au fost bine spălate, se pun într-o damigeană de cinci litri. După un strat de vişine se adaugă un strat de zahăr, iar ultimul strat trebuie să fie de zahăr. După care damigeana se astupă cu un dop de plută şi se lasă la soare timp de 4 zile. În această perioadă, din când în când se mai amestecă conţinutul. Apoi, se adaugă votca şi apa şi se lasă, într-un loc întunecat şi răcoros, timp de o săptămână. După această perioadă, se trage cu mare grijă lichidul în sticle, fără a agita prea tare conţinutul.

3. Vişinată
Ingrediete:
● un kilogram de vişine
● 400 de grame de zahăr
● 500 de mililitri de palincă
● 150 de grame de zmeură
● 150 de grame de afine
● o sticluţă de rom
Mod de preparare:
Vişinele, zmeura şi afinele se spală şi se pun într-o sticla cu gura largă, iar peste ele se pune zahărul. Se leagă bine sticla la gură şi se pune la soare trei zile, până se lasă din vişine siropul. După aceste zile se toarnă alcoolul şi sticla de rom peste sirop şi se lasă la macerat pentru alte patru zile, după care se poate completa cu apă, în funcţie de cât de tare vrei să fie vişinata. Această reţetă de vişinată va oferi băuturii un gust aparte, datorită combinaţiilor dintre ingrediente
Vişinata, un pseudo-lichior de vişine, este probabil cea mai populară băutură de casă, mai uşor şi mai la îndemână de realizat decât vinul sau alte licori alcoolice. Vişinata este, de fapt, un macerat alcoolic, pe bază de fructe şi zahăr. Vă puteţi produce singuri vişinata acasă respectând câteva indicaţii simple.
Porţii: 2-2,5 litri
Timp de preparare: 10 săptămâni (cu tot cu perioada de macerare)
Ingrediente:
  • 3 kilograme vişine
  • 1,2 kilograme zahăr
  • 600 ml alcool dublu rafinat (87 sau 96 de grade)
Preparare:
  1. Spălaţi vişinele cu tot cu sâmburi.
  2. Aşezaţi vişinele şi zahărul în straturi într-o damigeană.
  3. Acoperiţi gura damigenei cu un tifon legat cu sfoară, pentru a permite fructelor “să respire” dar să împiedice intrarea insectelor.
  4. Lăsaţi fructele la macerat timp de 10 zile, la soare, până când zahărul s-a topit şi fructele şi-au lăsat zeama.
  5. Adăugaţi alcoolul peste fructe şi acoperiţi damigeana cu un dop de plută.
  6. Lăsaţi alcoolul la macerat pentru minim 8 săptămâni (în mod ideal 3 luni).
  7. Strecuraţi vişinata prin tifon şi turnaţi-o în sticle.
Nu adăugaţi alcoolul înainte ca fructele să îşi lase zeama şi zahărul să se topească deoarece veţi distruge vişinata.
Nu folosiţi sticle de plastic. Perioada lungă de macerare va permite alcoolului să împrumute şi gustul plasticului.
Se consideră, în mod eronat, că se pot folosi rachiuri pentru prepararea acestei băuturi. Singura băutură care poate înlocui alcoolul dublu rafinat este o vodcă de foarte bună calitate care, însă, din cauza preţului va transforma vişinata într-o băutură nepermis de scumpă.
În unele zone, în special din nordul ţării, se folosesc fructe zdrobite, fără sâmburi. În acest caz vişinata se serveşte cu tot cu pulpa de fruct aflată în suspensie în alcool.
În acelaşi fel se poate obţine şi lichiorul din cireşe negre.
Ți-a plăcut? Dă mai departe!Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on StumbleUpon

Preparare:

Se spala visine frumoase, coapte, se scot samburii (sau se pot lasa - eu prefer fara) se scot coditele. Se umplu cu ele sticle/borcane mari (3-4 litri). Se pune un strat de visine, unul de zahar si tot asa pana se termina fructele si zaharul. Se leaga borcanul, se lasa la soare pana isi lasa visinele zeama lor si zaharul incepe sa se topeasca. Borcanul se mai scutura din cand in cand ca sa se aseza visinele mai bine.

Apoi, se toarna alcool peste ele, cat sa le acopere, se leaga borcanul/sticla, la loc, se aseaza din nou la soare pentru cateva saptamani.

Visinele primesc un gust aromat, foarte placut, daca se pun printre elecateva boabe de cirese amare si cativa samburi de visina zdrobiti.

Dupa gust, se poate servi visinata cu fructe cu tot sau numai licoarea, fructele se pot fierbe intr-un sirop slab de apa cu zahar si se servesc pe post de compot. 

CITESTE SI: Gem de mere. Cea mai delicioasă RETETA GEM de MERE

CITESTE SI: GEM DE PIERSICI REȚETA USOARA PENTRU CEL MAI DELICIOS GEM DE PIERSICI

CITESTE SI: GEM DE AFINE.  CUM SĂ PREPARI RAPID GEM DE AFINE

CITESTE SI: DULCEATA DE AFINE. RETETA SIMPLA PENTRU O DULCEATA DE AFINE PERFECTĂ


CITESTE SI: DULCEATA DE CIRESE – RETETA USOARA PENTRU DULCEATA DE CIRESE DELICIOASA

CITESTE SI: DULCEATA DE ZMEURA. CUM SE PREPARĂ SIMPLU DULCEATA DE ZMEURA

CITESTE SI: DULCEATA DE VISINE – RETETA USOARA PENTRU O DULCEATA DE VISINE DELICIOASA

CITESTE SI: DULCEATA DE CAPSUNI – RETETA SIMPLA PENTRU CEA MAI DELICIOASA DULCEATA DE CAPSUNI

TE VREM ÎN ECHIPA NOASTRĂ! VOCEA TRANSILVANIEI.RO ANGAJEAZĂ REPREZENTANT VÂNZĂRI - MARKETING ÎN SATU MARE

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More