marți, 15 decembrie 2015

FC Botosani 2-1 CFR Cluj

Trei puncte de aur

De trei sezoane au avut nevoie jucătorii de la FC Botoşani pentru a obţine prima victorie în faţa fostei campioane a României, CFR Cluj. Venită în Moldova cu un nou antrenor, António Conceição, echipa ardeleană a trebuit să se recunoască învinsă, scor 2-1, de o formaţie mult mai determinată şi mai dornică de a demonstra că locul său din campionat nu îi reflectă adevărata valoare. Iar diferenţa de scor putea fi mult mai mare, dacă ţinem cont de ocaziile uriaşe ratate de jucătorii antrenaţi de Cristi Pustai.
Prima repriză a fost dominată categoric de FC Botoşani, care conducea la pauză cu 2-0, graţie golurilor marcate de Ngadeu şi Fülöp. Prima mare ocazie a meciului a fost trecută în dreptul botoşănenilor. În minutul 20, Mihai Bordeianu i-a pasat pe stânga lui Florin Acsinte, care a trecut de Tiago Lopes, a intrat în careu a şutat, dar mingea deviată de Goian s-a lovit de bara din dreapta porţii. Trei minute mai târziu, Martinus a executat o lovitură liberă, de la peste 40 de metri, mingea a trecut peste întreg grupul de jucători, Ngadeu a încercat o deviere cu călcâiul, dar nu a atins mingea, care totuşi a intrat în plasă. Golul a fost anulat corect pentru că Ngadeu se afla în ofsaid. Până la urmă, Ngadeu avea să înscrie în minutul 31 în urma unui corner executat excelent de Martinus. Botoşănenii s-au menţinut în atac şi după ce au mai ratat câteva ocazii bune, în prelungirile primei reprize au reuşit să înscrie pentru 2-0 prin Fülöp, după o acţiune personală de toată frumuseţea a lui Martinus.
În a doua repriză, FC Botoşani s-a menţinut în atac în ciuda schimbărilor făcute de Tóni Conceição la pauză. Cea mai mare ocazie a mitanului secund a aparţinut lui Martinus, care, la jumătatea reprizei, a fost foarte bine deschis în careu de Fülöp, a preluat cu dreptul, după care a şutat la colţul lung, dar Vâtcă a blocat foarte bine şi a avut şi şansă pentru că, din deviere, balonul a trecut milimetric de bara din dreapta porţii. Contrar cursului jocului, în minutul 79, Cristian López a reluat de la marginea careului de 16 metri, învingându-l pe Pleşca. Golul parcă le-a dat aripi ardelenilor, care au forţate egalarea, dar jucătorii botoşăneni au arătat că au învăţat să se apere şi s-au impus cu 2-1, obţinând cea de a treia victorie consecutivă.

Noroc maxim pentru "tricolori"



Reprezentativa României a avut noroc la tragerea la sorţi, fiind repartizată în Grupa A de la turneul final al Euro 2016, alături de ţara gazdă Franţa, Elveţia şi Albania. Primul meci al "tricolorilor" va fi chiar cel de deschidere, cu Franţa.
Reprezentativa României va reîntâlni echipa Franţei după patru ani şi nouă luni. Cele două naţionale au fost adversare până în prezent de 15 ori, înregistrându-se cinci remize, şapte victorii ale Franţei şi trei ale României. În ultimul meci direct, cele două formaţii au remizat, scor 0-0, în preliminariile Euro 2012, pe 6 septembrie 2011, când a fost inaugurată Arena Naţională.
Calificată direct la Campionatul European din postura de ţară gazdă, Franţa a fost repartizată automat, la tragerea la sorţi, pe prima poziţie din grupa A. Va disputa partidele din grupă pe Stade de France (Saint-Denis), Stade Vélodrome (Marseille) şi Stade Pierre-Mauroy (Lille).
Franţa este campioana europeană din 1984 şi 2000 şi campioana mondială în 1998.
Cea de  a doua adversară a României va fi Elveţia. Naţionala din Ţara Cantoanelor s-a calificat la turneul final de pe locul secund într-o grupă alături de Anglia, Slovenia, Estonia, Lituania şi San Marino. A câştigat şapte partide şi a pierdut trei. Elveţienii s-au calificat pentru a treia oară în istorie la un Campionat European, echipa a fost de trei ori sfertfinalistă a Cupei Mondiale (1934, 1938, 1954).
Până în prezent, cele trei echipe s-au întâlnit de 12 ori, România înregistrând cinci victorii, Elveţia patru, iar alte trei partide s-au încheiat la egalitate.
Adversarul din urna a patra este cel pe care şi l-au dorit toţi: Albania. Reprezentativa Albaniei s-a calificat la Euro 2016 de pe poziţia secundă, în urma Portugaliei şi în faţa Danemarcei, reuşind să câştige ultimul meci, în deplasare, în Armenia. Albanezii sunt calificaţi prima dată la un turneu final. Istoricul întâlnirilor directe este net favorabil  "tricolorilor" cu 11 victorii. Trei partide s-au încheiat la egalitate, în timp ce albanezii se pot lăuda cu două victorii în faţa României.
Selecţionerul Anghel Iordănescu a declarat că grupa României de la Euro 2016 nu este una facilă, subliniind că naţionala albaneză a progresat foarte mult. "Cred că este o premieră, România nu a mai deschis niciodată o competiţie la un asemenea nivel. Nu pot spune că e o grupă facilă. Când întâlneşti o campioană mondială ca Franţa, sau Elveţia, nu e o grupă uşoară. Meciul cu Albania trebuie tratat foarte serios, a progresat mult, este o echipă bună şi va face o figură frumoasă", a declarat Iordănescu la Dolce Sport.

Opt milioane de euro de la UEFA


Secretarul general al UEFA, Gianni Infantino, a anunţat că fiecare reprezentativă participantă la turneul final al Campionatului European din 2016, printre care se numără şi România, va primi suma de opt milioane de euro, informează lequipe.fr.
Câştigătoarea competiţiei va încasa 27 de milioane de euro. Suma totală a premiilor va fi de 301 milioane de euro, faţă de 196 de milioane de euro în 2012 şi 184 de milioane în 2008. Turneul final din Franţa va fi primul cu 24 de echipe, după ce la ultimele ediţii au participat 16 naţionale.

Potrivit uefa.org, echipele participante la Euro 2016 vor primi şi bonusuri de un milion de euro pentru victorie şi 500.000 de euro pentru remiză în faza grupelor. Echipele care vor evolua în optimile de finală vor primi câte 1,5 milioane de euro, sfertfinalistele vor obţine câte 2,5 milioane de euro, iar semifinalistele câte patru milioane de euro. Câştigătoarea turneului va primi un bonus de opt milioane de euro, iar învinsa din finală cinci milioane de euro.


VIITORUL 0-1 STEAUA! Victorie sub ASEDIU! Steaua castiga cu un om in minus cu Viitorul prin golul lui Hamroun!Hagi cere RAZBUNARE in Cupa, joi, 20:30, la ProTV

VIDEO! Cum te FURĂ la cântar Kaufland! De dat mai departe!





0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More