sâmbătă, 26 decembrie 2015

VATICANUL si SECRETUL despre ROMANIA

vatican

Un reputat teolog si fost confident al Papei Ioan Paul al II-lea a facut o serie de declaratii ce au cutremurat Biserica din intreaga lumea.
Acesta a avut acces la numeroase documente ale Vaticanului ce sunt tinute in secret. Totusi, acesta a facut o declaratie cat se poate de surprinzatoare. Potrivit acestuia, limba latina culta provine de fapt din limba romanastraveche.



Vezi si Mormantul care poate schimba istoria Vaticanului
Mai exact, teologul a sugerat faptul ca limba latina este o limba romaneasca, nu invers, asa cum era considerat pana acum.

Vaticanul isi dezvaluie secretele pentru prima data. Documentele care ar putea rescrie istoria

Vatican
Mai bine de 100 de documente originale vor fi expuse public pentru prima data in istorie. Specialistii considera insa ca accesul la arhive a fost doar partial, ele ascund mult mai multe taine decat lasa Vaticanul la vedere.
Expozitia "Lux in Arcana", deschisa incepand de astazi, 1 martie, si pana in septembrie 2012, prezinta documente legate de importante episoade istorice.
Printre acestea se numara dosarul procesului lui Galileo Galilei, cererea regelui Angliei, Henric al VIII-lea, de anulare a casatoriei sale.
Respingerea cererii avea sa duca la separarea bisericii engleze de catolicism sau corespondenta papilor cu figuri celebre precum Michelangelo, Voltaire, Mozart, Hitler si Abraham Lincoln.
Felul in care documentele au fost scrise difera de la unul la altul. De exemplu, marturia templierilor judecati pentru erezie in 1308 este scrisa pe un pergament de 60 de metri, in timp ce mesajul sefului unui trib din America de Nord  catre Papa a fost scris pe scoarta de copac.
Foarte importante pentru istorici sunt o serie de acte din timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial. Ele apara imaginea Papei Pius XII, acuzat ca nu a protestat public fata de Holocaust.

Constantin Gache, Adrian Pătulea și Daniel Barna, le-au urat constănțenilor „Sărbători fericite!

După un an 2015 foarte greu, familia FC Farul Constanța se bucură de sărbătorile de iarnă așa cum se cuvine. Antrenorul Constantin Gache, dar și doi dintre cei mai importanți fotbaliști ai „marinarilor“, Adrian Pătulea și Daniel Barna, nu au uitat de spiritul Crăciunului și le-au transmis cele mai calde gânduri fanilor și nu numai.
 „Vă doresc sărbători fericite! La Mulți Ani, multă sănătate și un trai mai bun!” - Constantin Gache, antrenor FC Farul Constanța.

„Suntem oameni cu familii acasă, trebuie să ne bucurăm de sărbători, ca oricare persoană care ajunge în sânul familiei și își dorește să se bucure. La Mulți Ani pentru toți constănțenii, pentru toți oamenii care sunt iubitori de fotbal și nu numai” - Adrian Pătulea, FC Farul Constanța

„Le urez la toți suporterii și tuturor constănțenilor sărbători fericite, un an nou mai fericit și la mulți ani!” - Daniel Barna, FC Farul Constanța

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More