marți, 19 mai 2015

Peste la cuptor

Peste la cuptor

        Este o mancare foarte usoara,sanatoasa si delicioasa. Este reteta preferata a tatalui meu, adica ii place s-o gateasca, pt ca este foarte simplu si gustos. Daca v-ati saturat de pestele prajit, fiert si vreti o diversitate in gatitul pestelui, incercati peste la cuptor, sigur o sa va placa. Puteti folosi orice peste preferat.

ingrediente


Pastrav proaspat
1.5 kg
5 pesti medii
Morcovi
3 buc
Ceapa alba
3 buc
Rosii
2 buc
Ulei de floarea soarelui
50 ml
Piper negru
0.5 lingurite
Sare
1 lingurite
Busuioc uscat
1 lingurite



crap-umplut-cu-legume-la-cuptor















INGREDIENTE:
1,5 kg crap
10 linguri suc de rosii
100 ml ulei
1 kg cartofi
200 g ciuperci tocate din conserva
cateva buchetele de brocolli
1 tulpina de telina
2 cepe de marime medie
150 ml vin
1 ardei kapia sau ardei gras verde
sare
piper
cimbru
2 lamaii
PREPARARE:
Curatam pestele si il saram, il crestam, apoi il calim putin in ulei.
PREPARARE:
Curatam pestele si il saram, il crestam, apoi il calim putin in ulei.
Il scoatem din tigaie si prajim in acelasi ulei pe rand ciupercile, brocolli, cartofii, ardeii feliati subtire, tulpina de telina si la sfarsit ceapa tocata marunt.
Intr-o tava punem stratul de cartofi, il acoperim cu ceapa calita, apoi punem pestele pe care il umplem cu ciuperci, ardei, telina, cateva felii de lamaie si 2 linguri din ceapa calita. Condimentam cu sare, cimbru si piper dupa gust, stropim totul cu 150 ml vin alb si suc de rosii. In fiecare crestatura facuta pestelui punem felii de lamaie.
Dam totul la cuptor, acoperit cu o folie de aluminiu pentru 20 de minute, apoi inca 10-15 minute fara folie.
Rezultatul este absolut delicios…
Pofta buna!











0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More