joi, 18 aprilie 2019

Reteta: varza calita/ gedünsteter Weißkohl nach rumänischer Art ( Thermo...



https://pofta-buna.com/tag/sarmale/

Si pentru ca imi place tare mult varza calita, dar nu imi place sa amestec mereu în oala, am zis să încerc să fac în Thermomix. Si a iesit delicioasă.
Astăzi am facut din nou si v-am facut si un VIDEO.

Ingrediente:
- 1 kg varza cruda tocată
- 2 cepe
- 500 ml suc de rosii
- ulei, sare
- 500 ml apă
- optional: piper, oregano, usturoi 

Prepararea:
- Ceapa curățată de coaja si tăiată în patru se pune în Thermomix la 5 secunde, viteza 5 (eu am pus la viteza 4.5 si a fost ok si asa)
- se adaugă ulei (eu am pus 35 ml, poate fi si mai mult si mai putin) si se reglează aparatul la: 10 minute, 120 grade, puterea 1 (rotire stanga-dreapta)
- se adaugă o parte din varza tocată, sarea si sucul de rosii si se reglează aparatul la 5 minute, 120 grade, puterea 1 (rotire stânga-dreapta)
- apoi adăugați restul de varza, apă, sare si selectați 20 de minute, Varoma si puterea 1 (rotire stânga-dreapta).
Eu am profitat de abur si am pus în vasul special si niste pulpe.
- inca 20 de minute , Varoma, puterea 1 (rotire stânga-dreapta) si gata mâncarea.

Dacă faceti cantitate mai mica de varza sau reușiți să băgați toată cantitatea de varza din prima în bolul de la Thermomix, atunci adăugați direct si sucul de rosii, sare, piper sau ce condimente mai vreti si lăsați la 45 de minute, Varoma sau 120 de grade, puterea 1 (rotire stânga-dreapta).

Si nu uitati sa profitat de aburul facut si faceti ceva si in vasul special...daca țineți post, puteti adauga niste cartofi tăiați în 4.

Pofta mare!


Publicat pe 22 

Gina M

Extraordinar ce idee geniala! 💕😇



Mihaela Balasa

Sunteți extraordinara, va apreciez și va urmăresc tot timpul rețetele! 😘😘




ABONEAZĂ-TE 142 K
Cum se face varza dulce, congelata, pentru sarmale, o metoda simpla si de mare efect pentru sarmale cu varza dulce, fara sa se opareasca varza. Ingenios! Retete delicioase de sarmale de tot felul gasiti pe blogul Pofta buna cu Gina Bradea, aici: https://pofta-buna.com/tag/sarmale/ Retete video de sarmale gasiti aici: https://www.youtube.com/playlist?list... #reteta #mancare #romaneasca #traditionala #foodporn #bucatarie #gastronomie #culinar #ciorba #prajitura #tort #muraturi Facebook: https://www.facebook.com/poftabunacom Twitter: https://twitter.com/poftabuna2 Instagram: https://instagram.com/_u/bradeagina G+: https://plus.google.com/u/0/b/1105688... Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCm5l... Pinterest: https://ro.pinterest.com/gbradea



ooio

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More