sâmbătă, 21 noiembrie 2015

Alexandru Gudea a ferecat poarta Farului în meciul cu Rapid

FC Farul a scos un punct important în fieful liderului Ligii a 2-a, Rapid Bucureşti, având în Alexandru Gudea un portar de netrecut. Tânărul goal-keeper a remarcat munca întregii echipe, spunând că remiza din Giuleşti are valoarea unei victorii.

FC Farul a obţinut patru puncte din dubla cu Rapid jucată în sezonul regulat, giuleştenii pierzând pe litoral cu 0-1, iar meciul de pe teren propriu încheindu-se la egalitate, 0-0. A fost o partidă disputată, jucată într-un ritm alert, cu multe faze de poartă, în care Farul a arătat ca o echipă închegată, bine organizată şi experimentată. Când a fost asaltată de Rapid, n-a comis erori, iar Alexandru Gudea, în vârstă de 19 ani, unul dintre cei doi juniori ai „marinarilor“, a făcut minuni în poartă.

Sosit la Farul în vară, sub formă de împrumut de la echipa de Liga 1 Concordia Chiajna, Alexandru Gudea a ajuns la trei meciuri la rând fără gol primit în campionat. În Giuleşti, tânărul goal-keeper a avut multe intervenţii inspirate, încă din minutul 1, dând încredere echipei. „A fost o partidă extrem de grea. Am scos o remiză care valorează cât o victorie. Ne mulţumeşte acest egal. Puteam obţine şi victoria, dar puteam să şi pierdem. A fost un joc echilibrat, peste media Ligii a 2-a. Eu nu mi-am făcut decât datoria, iar fără ajutorul colegilor nu aş fi putut reuşi nimic. Băieţii m-au felicitat după meci, dar remiza este a întregii echipe. Toţi au muncit extraordinar pentru acest punct. Dedic rezultatul tuturor suporterilor Farului, conducerii clubului, dar şi lui Dani Coman. El e mentorul meu, «tatăl meu», are grijă de mine. El m-a dus la Mioveni sau la Chiajna“, a declarat Alexandru Gudea.

„Cel mai bun meci al meu la Farul“

Născut pe 22 iulie 1996, portarul este zălăuan de origine şi a început fotbalul la Viitorul Zalău. Apoi a jucat la FC Zalău, în Liga a 3-a, după care a ajuns la CS Mioveni, unde a evoluat întâi la echipa secundă, în liga a patra. După jumătate de an, a mers la Atletic Bradu, în eşalonul al treilea, unde a fost pregătit de Rică Neaga. Următoarea sa echipă a fost Concordia Chiajna, la care, pentru început, a fost împrumutat un an, iar apoi, din vară, a semnat pe trei ani, fiind împrumutat până la finele campionatului la Farul. La echipa constănţeană, este titular în poartă şi unul dintre cei doi juniori din teren, alături de Mihai Ion sau de Tudor Ţăranu.

„Partida din Giuleşti e cea mai bună a mea la Farul de până acum. Am mai avut o evoluţie reuşită, pe când jucam la Concordia şi am întâlnit ASA Tg. Mureş în Cupa României, în faţa căreia am pierdut cu 1-4. În ciuda scorului, am apărat bine. Cu Rapid însă, n-am luat gol“, a declarat Alexandru Gudea.

Ce a suferit Băjan, în urma faultului „de roşu“ al lui Josl

În Giuleşti, Farul a fost nedreptăţită de arbitraj în două rânduri. În minutul 8, „marinarii“ au reclamat o lovitură de la 11 m, la un henţ în careu al lui Embalo, iar apoi centralul nu l-a eliminat pe Josl, în minutul 87, pentru un fault de roşu direct la Băjan, care, de altfel, nici nu a mai putut continua meciul. „La faza din startul partidei, se putea acorda penalty, iar Băjan a fost călcat pe picior intenţionat, deci decizia corectă era cartonaş roşu. Ne-am temut ca fundaşul nostru dreapta să nu fi suferit o fisură, dar, din fericire, e vorba doar de o contuzie forte, astfel că Robert se va reface până la următorul meci“, a spus Auraş Braşoveanu, preşedintele executiv al FC Farul, care consideră că meciul cu Rapid s-a ridicat la nivelul unui derby.

„A fost un joc bun, care i-a făcut reclamă pozitivă Ligii a 2-a. S-a desfăşurat şi într-o atmosferă deosebită, Scorul este echitabil“, a spus Braşoveanu. „Meci adevărat, care a semănat foarte mult cu o partidă din primul eşalon. Ne-a lipsit doar golul. Creştem de la meci la meci. Ne batem la promovare, iar la anul sper să fim mai puternici. Echipa s-a închegat“, a spus şi mijlocaşul Tibi Bălan.

„Marinarii“ nu joacă în etapa viitoare

În urma remizei din Giuleşti, Farul a urcat un loc în clasament, de pe patru pe trei, cel puţin până la disputarea restului partidelor. Celelalte meciuri ale etapei se desfăşoară sâmbătă, 21 noiembrie, după programul: de la ora 11.00 - Bucovina Pojorâta - Rapid CFR Suceava, Dunărea Călăraşi - Oţelul Galaţi, Academica Clinceni - ACS Berceni, Ceahlăul Piatra Neamţ - Gloria Buzău; de la ora 14.00 - Dacia Unirea Brăila - SC Bacău. CS Baloteşti are rundă liberă. Clasament: 1. Rapid - 30p, 2. Clinceni - 26p, 3. Farul - 25p, 4. Călăraşi - 24p, 5. Brăila - 24p, 6. Suceava - 20p, 7. Bacău - 19p, 8. Berceni - 15p, 9. Buzău - 14p, 10. Baloteşti - 12p, 11. Pojorâta - 10p, 12. Oţelul - 9p, 13. Ceahlăul - 8p. În etapa viitoare, care e intermediară, jucându-se miercuri, 25 noiembrie, Farul are liber. Următorul meci susţinut de constănţeni va fi sâmbătă, 28 noiembrie, în deplasare cu Academica Clinceni.


Scandal în Giuleşti, la meciul Rapid - Farul » Constănțenii au avut penalty, iar Josl trebuia eliminat


Rapid şi Farul au terminat la egalitate, 0-0, într-un meci din etapa a 14-a a Seriei 1, din Liga a 2-a.
Partida a fost una tenisonată şi cu faze controversate. În prima repriză, Farul a cerut penalty, după ce mingea l-a lovit în mînă pe Embalo. Arbitrul nu a dictat nimic şi a lăsat jocul să continue.
În a doua repriză, fundaşul Thomas Josl trebuia eliminat în două rînduri. Acesta a avut două intervenţii dure, călcîndu-şi adversarii, dar a fost iertat de arbitrul Lucian Rusandru.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More