joi, 7 ianuarie 2016

FC Viitorul s-a reunit joi seară

FC Viitorul l-a transferat pe Pecanha

Gheorghe Hagi spune că fostul portar al Petrolului este „un jucător cu mare experiență”, care se pliază bine pe stilul echipei sale.
Hagi a mai anunțat la Digi Sport că l-a readus la echipă pe Vlad Rusu, despre care tehnicianul spune că este “un vîrf cu calități foarte bune”. În vîrstă de 25 de ani, Rusu vine de asemenea de la Petrolul, la care a prins doar 5 meciuri în acest sezon. El a mai trecut în carieră pe la Steaua, unde a jucat mai mult la echipa a doua, și a evoluat pentru gruparea patronată de Hagi în perioada 2011-2014.
FC Viiitorul s-a reunit joi pentru pregătirea de iarnă iar vineri este programat primul antrenament al echipe

Jucătorii formaţiei FC Viitorul s-au reunit joi seară, întâlnirea având loc la Hotelul Iaki în prezenţa staff-ului administrativ şi tehnic. A fost doar o întâlnire de socializare pentru că primul antrenament va avea loc vineri după-amiază.






Bogdan Mitrea s-a transferat la Ascoli

După doi ani şi jumătate, Bogdan Mitrea s-a despărţit de FC Viitorul.

Stoperul constănţenilor îşi va continua cariera în Italia, în Serie B, urmând să îmbrace tricoul lui Ascoli FC.

Venit în vara anului 2013 la FC Viitorul, Bogdan Mitrea a adunat 86 de prezenţe pentru echipa lui Gheorghe Hagi, marcând şi 19 goluri!


În vârstă de 28 de ani, Mitrea a mai evoluat în cariera sa pentru Câmpia Turzii și CSMS Iași.


După 21 de etape, Ascoli ocupă locul 17 din 22 de echipe, în Serie B, cu 22 de puncte. Echipa antrenată de Devis Mangia se luptă pentru evitarea retrogradării, fiind prima deasupra locurilor 18 și 19, care duc la baraj.


Ocupanta locului secund din Liga I, FC Viitorul, își va relua pregătirile pe 8 ianuarie. Portarul echipei Petrolul Ploiești, Peterson Pecanha, negociază cu clubul patronat de Gheorghe Hagi.

Pecanha nu s-a prezentat la reunirea prahovenilor. El are contract până în 2017 cu Petrolul, dar Viitorul ar putea achita clauza de reziliere.
Jucătorii antrenați de Gheorghe Hagi se vor pregăti la Constanța până pe 12 ianuarie, urmând ca în intervalul 13-25 ianuarie să întreprindă un cantonament în Croația, la Medulin.
În Croația, FC Viitorul va participa la turneul internațional "Arena Cup 2016", alături de alte șapte echipe. Constănțenii sunt în grupă cu Slaven Belupo (Croația), Vasas Budapesta (Ungaria) și NK Koper (Slovenia).
Meciurile Viitorului la "Arena Cup 2016" sunt: 15 ianuarie, ora 11.00 FC Viitorul - Slaven Belupo (Croația, locul 7), 18 ianuarie, ora 11.00 FC Viitorul - Vasas Budapesta (Ungaria, locul 10), 21 ianuarie, ora 15.00 FC Viitorul - NK Koper (Slovenia, locul 7), 24 ianuarie - meciuri de clasament la "Arena Cup" (finala mare, finala mică, locurile 5-6 sau locurile 7-8).
Pe 25 ianuarie FC Viitorul va reveni în țară, însă doar pentru două zile pentru că, în intervalul 27 ianuarie - 5 februarie, este programat un stagiu de pregătire în Antalya.


În Turcia, FC Viitorul va susține patru meciuri de verificare, după cum urmează: 30 ianuarie FC Viitorul - Vorskla Poltava (Ucraina, locul 6), 31 ianuarie - amical încă nestabilit, 3 februarie FC Viitorul - Levski Sofia (Bulgaria, locul 2), 4 ianuarie - amical încă nestabilit.



Mihai Guliu, noul manager sportiv al FC Farul Constanța!

Mihai Guliu este, de astăzi, noul manager sportiv al echipei FC Farul Constanţa. Fostul antrenor de la Delta Tulcea nu vine la Farul cu mâna goală. Îi va aduce pe Vezan, Popa şi Tigoianu.

Fostul antrenor al echipelor Săgeata Năvodari și Delta Dobrogea Tulcea, Mihai Guliu, a fost instalat în postul de manager sportiv la FC Farul Constanța, urmând să fie un liant între jucători și antrenori.

Guliu, care a promovat cu Săgeata în 2013 în Liga Întâi, a antrenat pînă la finele anului trecut echipa de liga a treia Delta Dobrogea Tulcea, unde a fost înlocuit în iarna acestui an de Tibor Selymes.
Guliu vine la Farul cu trei jucători care au evoluat la Delta în acest sezon și care sunt acum liberi de contract. Farul se va reuni pe 18 ianuarie, urmând să înceapă pregătirea la Constanța.

Presa internaţională zvoneşte tot mai multe destinaţii pentru tânărul mijlocaş. Pogba ar fi dorit de Guardiola la Manchester City, dacă acesta va ajunge pe banca tehnică a britanicilor, de Real Madrid, acolo unde antrenor este conaţionalul lui Pogba, Zinedine Zidane, dar şi de alte nume mari precum Barcelona. Odată cu ridicarea interdicţiei la transferuri, catalanii au înregistrat 77 de jucători, printre care Aleix Vidal şi Arda Turan.

Oficialii "Bătrânei Doamne" cer în schimbul serviciilor lui Paul Pogba peste 100 de milioane de euro. Până acum, Real Madrid a reuşit cele mai scumpe transferuri din istoria fotbalului. Cristiano Ronaldo şi Gareth Bale, sosiţi de la Manchester United, respectiv Tottenham pentru 94 de milioane de euro fiecare. Dacă într-adevar pretenţiile oficialilor lui Juve se vor îndeplini, Pogba va deveni cel mai scump jucător din istoria fotbalului.
55.000.000 € este cota de piaţă a lui Paul Pogba, conform transfermarkt.de
28 de goluri şi 34 de pase decisive a reuşit mijlocaşul 22 de ani în 154 de meciuri la Juventus

PETELEU, ÎN PROBE LA CELTIC GLASGOW
Fundaşul dreapta Ionuţ Andrei Peteleu, de la FC Petrolul Ploiești, efectuează teste de joc la campioana Scoţiei, Celtic Glasgow, informează STV Sport. Tehnicianul Ronny Deila mai are un fotbalist în probe, pe norvegianul în vârstă de 17 ani Kristoffer Ajer ,de la IK Start. „Avem doi jucători în probe. Noi îi vom evalua timp de o săptămână. Ambii se descurcă bine”, a declarat secundul John Collins. Fost internaţional de tineret, Peteleu, în vârstă de 23 de ani, este sub contract cu Petrolul, din iunie 2014 până în vara anului 2017, după ce a mai jucat la echipele Gloria Bistriţa, ASA Tg. Mureş şi Săgeata Năvodari.

ALLAN KUHN, NOUL ANTRENOR AL ECHIPEI MALMO
Clubul Malmo a anunţat, vineri, pe site-ul oficial, că noul antrenor al echipei este danezul Allan Kuhn, care îi succede lui Age Hareide, plecat în decembrie la naţionala Danemarcei, adversară a României în preliminariile Cupei Mondiale din 2018. Allan Kuhn îşi va prelua atribuţiile de antrenor principal la 15 ianuarie. Kuhn a fost în ultimele patru sezoane şi jumătate antrenor secund la Aalborg BK. Age Hareide antrena echipa Malmo din 2014. Hareide a părăsit această formaţie şi a preluat conducerea tehnică a naţionalei Danemarcei, la 10 decembrie.

Tehnicianul formaţiei Real Madrid, Zinedine Zidane, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că portughezul Cristiano Ronaldo este „mai mult decât netransferabil”, el menţionând că acest fotbalist este „sufletul echipei”, informează marca.com. „Atât timp cât sunt eu aici, el nu va pleca”, a spus Zidane. Cristiano Ronaldo joacă la Real Madrid din 2009. Zidane a preluat conducerea tehnică a „galacticilor” la începutul acestei săptămâni.
SEZONUL TRECUT, CHELSEA A PLĂTIT SALARII DE 290 DE MILIOANE DE EURO
Chelsea Football Club a plătit jucătorilor, sezonul trecut, cele mai mari salarii din Premier League, în valoare totală de 215,6 milioane de lire sterline (aproximativ 290 de milioane de euro), cu 25 de milioane de lire sterline (aproape 34 de milioane de euro) mai mult decât în ediţia precedentă. Pe locul secund se află Manchester United, cu 203 milioane de lire sterline (273 de milioane de euro), urmată de concitadina City, cu 193,8 de milioane de lire sterline (260 de milioane de euro), şi de Arsenal Londra, cu 192 milioane de lire sterline (258 de milioane de euro). În sezonul 2014/2015, Chelsea a câştigat campionatul şi Cupa Ligii, dar în această ediţie este pe locul 14, după 20 de etape. Clubul londonez a înregistrat o pierdere înainte de taxe de 22 de milioane de lire sterline (30 milioane de euro), după ce anul precedent avusese un profit de 19 milioane de lire sterline (25,5 de milioane de euro).
Fostul internațional român Gică Craioveanu a anunțat că a vorbit despre Andrei Ivan cu Gerard Lopez, antrenorul echipei secunde a Barcelonei.
"Am vorbit alaltăieri cu Gerard Lopez, unul dintre șefii de acolo. Ivan este un jucător care e în vederile lor.
Îl consideră foarte interesant, de viitor. E un jucător pe stilul Barcelonei, e bun unu contra unu, e foarte rapid.
Andrei, dacă ar învăța să intre în combinații, ar fi un jucător perfect pentru stilul lor. Probabil o să învețe, pentru că e încă un copil, Barcelona e o echipă foarte combinativă”, a declarat Gică Craioveanu la Digi
Clubul din Bănie speră să dea lovitura pe piața transferurilor cu vînzarea internaționalului de 18 ani. Din sezonul viitor, salariul lui crește de trei ori, de la 12.000 euro la 36.000 de euro, și va avea plusuri constante în fiecare campionat.
Craiova a rezolvat zilele trecute una dintre problemele fierbinți din Bănie: situația perlei Andrei Ivan. Dorit insistent de Gigi Becali laSteaua, jucătorul termina la finalul sezonului contractul cu oltenii, iar acum a semnat primul său angajament ca profesionist. E vorba despre prelungirea înțelegerii cu juveții pe 5 ani.
Salariul lui va crește cu cîte 12.000 de euro pe sezon: va începe cu 36.000 de euro în campionatul 2016-2017 și va încheia cu 74.000 de euro în 2021. Improbabil să mai rămînă însă pînă atunci la CSU Craiova!

PROPUS ȘI LA AJAX

Clubul i-a fixat internaționalului și o clauză-record de transfer: 12 milioane de euro! La ora actuală, în România există un singur jucător cu o clauză mai mare, în valoare de 20 de milioane de euro. E vorba despre stelistul Nicușor Stanciu.
Puștiul care a debutat recent în prima reprezentativă, în amicalul cu Italia (2-2), a fost propus recent și la Ajax, pe filiera George Ogăraru. "Băiatul a acceptat pînă la urmă un contract decent pentru România și în limitele financiare pe care și le permite Craiova, unde cel mai mare salariu este acum de 120.000 de euro", spun surse din Bănie.
12.000 €pe sezon era pînă acum salariul lui Ivan la CSU Craiova; e golgeterul la zi al echipei, cu 4 goluri marcate în 15 partide din actualul campionat
In vara a avut oferta de 2,5 milioane de euro de la PSV Eindhoven, prin intermediul lui Ovidiu Stanga, oferta refuzata de conducere. In iarna trecuta avusese oferta de 2 milioane de euro de la Juventus, oferta de asemenea declinata de conducerea clubului oltean. Ceea ce nu stie presa este faptul ca s-a semnat acest contract intrucat marti a fost primita o oferta de 3,5 milioane de euro de la Arsenal Londra, iar Craiova vrea sa obtina cat mai mult bani pentru acest tanar jucator. Luni a fost primita o oferta de 1,5 milioane de euro pentru Alexandru Mateiu din partea clubului turc Kasımpaşa, oferta declinata de olteni. Au cerut 4,5 milioane de euro pentru Mateiu. Probabil aceasta politica de a cumpara ieftin si a vinde scump va aduce in viitor multi bani clubului din Banie.inchideFC Barcelona este interesata de achizitia lui Andrei Ivan, pustiul de 19 ani al celor de la CS U Craiova. Informatia a fost prezentata de jurnalistii de la Sport.es, cotidian apropiat de gruparea blau-grana. Jucatorul a confirmat ca este dorit de campioana Europei.
Conform Sport.es, Ivan este dorit pentru echipa a doua a clubului catalan, dar se va pregati si ar putea prinde minute chiar si la prima echipa a Barcelonei. 

Mai exact, Barca vrea sa il imprumute pe Andrei in aceasta iarna, iar la vara sa il cumpere (n.r. in cazul in care jucatorul va da satisfactie) in schimbul a 4 milioane de euro.

In varsta de 19 ani, Ivan este atacant, iar in acest campionat a reusit 4 goluri pentru CS U Craiova. Pe Andrei il mai doreste si FC Steaua, campioana Romaniei facand chiar si o oferta in acest sens. 

Ivan a debutat deja la prima reprezentativa a Romaniei, in partida amicala pe care tricolorii au disputat-o cu Italia (2-2). 

Conform Transfermarkt (n.r. un cunoscut site de specialitate), Andrei Ivan are o cota de piata de 650.000 de euro.

"Interesul Barcelonei fata de mine este real. El exista de acum doi ani de cand au vrut sa ma transfere La Masia. Insa acum am inteles ca sunt niste discutii pentru echipa mare. Va dati seama ca sunt extrem de bucuros, iar daca oferta il va multumi si pe Mihai Rotaru, atunci eu sper din tot sufletul sa ajung sa joc acolo. E o sansa pe care o ai o data in viata" - Andrei Ivan, pentru Fanatik.ro.

A inceput fotbalul la 6 ani, la Moreni

"Am inceput fotbalul la 6 ani, la Moreni, cu profesorul Mircea Petrescu. Inca tinem legatura, vine la meciurile mele. Postul pe care am jucat? Evident, atacant inca din start. Imi placea mult fiindca marcam des. E un sentiment frumos atunci cand marchezi, nu se compara cu nimic, simti ca esti fotbalist",a povestit in urma cu ceva timp Andrei Ivan pentru Prosport. 
In urma evolutiilor bune de la nationalele de juniori, Andrei a fost dorit la un moment dat de Reading si Norwich, insa a ales sa semneze cu CS U Craiova.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More