marți, 14 iulie 2015

Botoşănenii, conştienţi de forţa Legiei

Speranţe pentru o nouă calificare


FC Botoşani nu şi-a pierdut speranţa în calificare, în ciuda înfrângerii suferite cu 1-0, la Varşovia, dar şi a jocului net superior practicat de polonezi. Jucătorii şi oficialii echipei cred că joi, pe „Municipal”, vor putea produce minunea şi să elimine Legia încă din turul doi preliminar al Ligii Europa.
„Jocul ne-a arătat că se poate obţine calificarea la Botoşani. În opinia mea, atât timp cât avem şanse reale la calificare nu trebuie să renunţăm la acest vis”, a declarat Gabriel Vaşvari.

Leo Grozavu vede partea pozitivă
Tehnicianul FC Botoşani, Leo Grozavu, a fost dezamăgit aseară că elevii săi nu au reuşit un rezultat mai bun, dar se bucură că echipa a ajuns să joace cu adversari puternici, cu un nume în Europa. „Pentru noi este un motiv de bucurie, pentru că am ajuns să jucăm pe asemenea stadioane şi cu asemenea echipe, lucru la care cred că nimeni nu se aştepta în urmă cu doi ani şi jumătate”, a afirmat Grozavu, care a adăugat că „diferenţa dintre fotbalul românesc şi cel european este una semnificativă”.
Prima manşă din turul al doilea preliminar al Ligii Europa dintre Legia Varşovia şi FC Botoşani se va disputa joi, de la ora 22:00, pe Stadionul "Wojska Polskiego".
Leo Grozavu, antrenorul principal al grupării locale, a declarat că elevii săi pleacă cu şansa a doua în această dublă europeană însă mizează pe dorinţa lor de a rămâne în istorie. "Este diferenţă mare între valoarea Legiei şi a noastră. Vom face tot ce depinde de noi să câştigăm, dar e clar că plecăm cu şansa a doua. Este un meci important, reprezentăm România. Legia Varşovia înseamnă o motivaţie pentru toată lumea ca să arate ce poate. Va fi o partidă dificilă în care este clar că Legia pleacă cu prima şansă, dar fotbalul se joacă pe teren şi există şi surprize", a declarat antrenorul principal al FC Botoşani.
Acelaşi discurs l-a avut şi Marius Croitoru, căpitanul echipei. Cel mai experimentat jucător din lotul echipei, care are la activ şi meciuri în Liga Campionilor a declarat că Legia e favorită, însă în fotbal s-au văzut mereu surprize.
Legia Varşovia este una dintre forţele Poloniei. Fosta echipă a armatei leşe are un palmares de invidiat. Este de 10 ori campioană şi de 12 ori, inclusiv anul trecut, vicecampioană. A câştigat de 17 ori Cupa Poloniei şi a fost finalistă de alte şase ori. Deţine patru Supercupe şi o Cupă a Ligii. Şi asta doar pe plan intern. Palmaresul internaţional este cel puţin la fel de impresionat: semifinală de Liga Campionilor (1970), semifinală de Cupa UEFA (1991) şi şaisprezecimi de finală de Liga Europa (2012, 2014, 2015).

Lotul FC Botoşani, decimat de accidentări

Leo Grozavu nu va putea conta pentru jocul de joi pe fundaşii Michael Ngadeu şi Florin Acsinte, ambii accidentaţi, dar nici pe Florin Plămadă, care este suspendat după cartonaşul roşu primit la Tbilisi în meciul cu Tskhinvali. De asemenea, Martinus Quenten şi Raul Costin sunt incerţi, conducerea tehnică făcând toate eforturile pentru a-i recupera până la ora jocului, iar albanezul Neziri şi argentinianul Gonzalo Cabrera nu au drept de joc. "Acsinte încă nu poate intra. Abia de mâine (n.r. - astăzi) poate începe antrenamentele. Martinus are piciorul umflat şi mâine îi face RMN. Raul Costin este şi el uşor accidentat, dar sperăm să fie apt pentru meciul cu Legia", a declarat Cornel Şfaiţer, preşedintele FC Botoşani.
Celor enumeraţi mai sus li se adaugă şi Istvan Fulop, Mihai Bordeianu şi Cristian Danci, toţi trei cu accidentări mai vechi.
Pe lângă veştile rele, Leo Grozavu a primit şi o veste bună. Scoţianul Scott Robertson a fost legitimat şi va fi inclus pe lista UEFA pentru dubla cu Legia Varşovia.

Optimism în rândul jucătorilor botoşăneni

n Roman, atacantul FC Botoşani, s-a declarat mulţumit de remiza de la Craiova, afirmând că gruparea locală are şanse mari de a reuşi să-şi îndeplinească obiectivul, respectiv calificarea în play-off-ul Ligii I şi un parcurs cât mai lung în Liga Europa. "Este un punct luat în deplasare. Din fericire pentru noi e bine că înaintea noastră toate echipele au făcut egal. Noi avem obiectivul play-off şi ne dorim să facem lucruri măreţe. Avem ambiţii mari şi vom face lucruri frumoase pentru că avem un lot bun", a declarat Dan Roman.
Atacantul are mare încredere în forţele FC Botoşani în dubla cu Legia. "Nu suntem victime la Varşovia. Avem şansa noastră şi eu cred că ne putem motiva foarte bine pentru meciul de joi de la Varşovia", a conchis Roman.
Acesta a fost completat de Gabriel Vaşvari, care a ţinut să sublinieze forţa pe care o degaja suporterii leşilor, unii dintre cei mai fanatici din Europa.






0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More