sâmbătă, 4 iulie 2015

FC Viitorul va juca meciurile de acasă la Ovidiu

FC Viitorul va juca meciurile de acasă la Ovidiu

Echipa de fotbal FC Viitorul, patronată și antrenată de Gheorghe Hagi, a primit avizul Ligii Profesioniste de Fotbal să dispute meciurile de pe teren propriu în viitorul sezon competițional pe stadionul propriu din cadrul Academiei Hagi, situat în localitatea constănțeană Ovidiu, potrivit site-ului oficial al clubului. Reprezentanții Ligii Profesioniste de Fotbal, ai Inspectoratului de Jandarmi Constanța, ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea, ai Direcției Județene pentru Sport Constanța, ai firmei care va asigura paza, cât și reprezentanții clubului FC Viitorul au inspectat vineri baza sportivă a Academiei de Fotbal ''Gheorghe Hagi'', în vederea omologării arenei Centrale de la Ovidiu pentru găzduirea meciurilor de Liga I.

Săptămâna viitoare începe Liga 1

Săptămâna viitoare începe Liga 1
Pauza competițională este mult mai scurtă în această vară, iar iubitorii fotbalului vor intra „în focuri” de săptămâna viitoare, odată cu disputarea partidelor din cadrul primei etape a sezonului 2015-2016 din Liga 1 la fotbal. În urma revenirii echipei FC Viitorul la Ovidiu, suporterii constănțeni vor putea revedea partide din primul eșalon al fotbalului românesc, meciurile de pe teren propriu ale echipei lui Gică Hagi urmând să se desfășoare pe terenul central al Academiei de Fotbal „Gheorghe Hagi”, care a fost omologat, vineri, de FRF.
Dar iată cum se prezintă programul primelor două etape - Etapa 1 - vineri, 10 iulie: FC Voluntari - CSMS Iaşi (ora 18.30), Astra Giurgiu - Concordia Chiajna (ora 21.00); sâmbătă, 11 iulie: FC Viitorul - CFR Cluj (ora 18.30), FC Steaua București - Petrolul Ploieşti (ora 21.00); duminică, 12 iulie: CS U. Craiova - FC Botoşani (ora 18.30), ASA Tg. Mureş - Dinamo București (ora 21.00); luni, 13 iulie: ACS Poli Timişoara - Pandurii Tg. Jiu (ora 21.00).
Etapa a 2-a - vineri, 17 iulie: Concordia Chiajna - CSMS Iaşi (ora 18.30), Dinamo București - CS U. Craiova (ora 21.00); sâmbătă, 18 iulie: Petrolul Ploieşti - FC Voluntari (ora 18.30), Pandurii Tg. Jiu - FC Steaua București (ora 21.00); duminică, 19 iulie: CFR Cluj - ACS Poli Timişoara (ora 18.30), Astra Giurgiu - ASA Tg. Mureş (ora 21.00), luni, 20 iulie: FC Botoşani - FC Viitorul (ora 21.00).
Meciurile vor fi televizate de posturile Look TV, Look Plus, Digi Sport și Dolce Sport.

Viitorul a revenit în țară

FC Viitorul a revenit în țarăFC Viitorul se pregătește pentru debutul în noul sezon
FC Viitorul a intrat pe ultima sută de metri a pregătirilor pentru noul sezon al Ligii 1 la fotbal, în care formația patronată și pregătită de Gică Hagi va disputa meciurile de acasă pe terenul central al Academiei de Fotbal „Gheorghe Hagi” de la Ovidiu. Gruparea de pe litoral a efectuat două stagii de pregătire în această vară și a făcut o campanie impresionantă de achiziții, cu gândul la obiectivul fixat pentru viitorul campionat - clasarea în primele șase locuri și accederea în play-off. Primul cantonament, de reacomodare la efort, s-a desfășurat la Poiana Brașov, unde elevii lui Hagi au susținut și trei partide de verificare, în compania unor echipe modeste din Liga a IV-a brașoveană, toate încheiate cu victorii clare: 4-0 cu ASF Zărnești, 9-2 cu CS Inter Cristian și 9-1 cu Cetate Râșnov. Al doilea stagiu de pregătire a avut loc în Polonia, unde FC Viitorul a disputat și câteva amicale împotriva unor echipe puternice. Mai întâi, constănțenii au ocupat locul 3 la turneul aniversar al celor de la Piast Gliwice, după 1-2 cu KFS-Prespa Birlik Malmo (Suedia) și 1-0 cu formația gazdă. Mutați în luxosul stabiliment de la Opalenica, Cernat și compania au pierdut în fața celor de la Gornik Zabrze, cu 0-2, dar s-au impus în cel mai important amical al verii, 2-1 (0-1) cu vicecampioana Ciprului, AEK Larnaca, într-o partidă disputată joi seară. Constănțenii au fost conduși la pauză, după reușita brazilianului Andre Alves, din min. 8, dar au revenit la reluare prin golurile lui Florin Tănase, în min. 54, după o lovitură de pedeapsă obținută de Florin Cernat, și Gavra, care a reluat din careul mic centrarea lui Vasilache, în min. 86. Au evoluat pentru FC Viitorul: Buzbuchi - Benzar, Munteanu, Mitrea, Cr. Ganea - Vl. Achim, Filip, Aganovic - I. Hagi, Fl. Cernat, Fl. Tănase. Au mai jucat: Râmniceanu, Mitriță, R. Marin, Casap, Nedelcu, Gavra, Vasilache, Băluță, Puțanu, Perju, Mișelăricu, Suciu şi Mitache. Vineri, delegația grupării de pe litoral a revenit în țară, iar săptămâna viitoare va pregăti debutul în noul sezon, programat sâmbătă, 11 iulie, de la ora 18.30, pe teren propriu, împotriva celor de la CFR Cluj.
TERENUL PRINCIPAL DE LA ACADEMIA HAGI, OMOLOGAT DE FRF
Din acest sezon, FC Viitorul se întoarce acasă, la Ovidiu, urmând să dispute meciurile de pe teren propriu pe noul stadion cu o capacitate de 4.500 de locuri din incinta Academiei de Fotbal „Gheorghe Hagi”. Vineri, arena a fost inspectată de Comisia de Omologare a FRF, iar membrii comisiei s-au arătat încântați de condițiile oferite. Drept urmare, stadionul a fost omologat, astfel încât meciul cu CFR Cluj se va disputa la Ovidiu. „Ceea ce ne trebuia pentru omologare era gata de mai multă vreme, mă refer la sistemul de degivrare, la nocturnă, la locurile acoperite sau accesul pe stadion. Mai avem un pic de lucru la masa presei, dar totul va fi perfect la meciul de sâmbăta viitoare, cu CFR”, a spus Paul Peniu, președintele Academiei de Fotbal „Gheorghe Hagi” și al FC Viitorul.
Cel mai bun fotbalist român al tuturor timpurilor, Gheorghe Hagi, a devenit cetățean de onoare al orașului Ovidiu.
Acest titlu este conferit la iniţiativa primarului George Scupra, „în semn de preţuire pentru excepţionala activitate sportivă şi pentru contribuţia deosebită adusă mediului economic şi sportiv al comunităţii oraşului Ovidiu“, după cum a afirmat edilul din Ovidiu.
Festivitatea de decernare a titlului de cetățean de onoare a avut loc joi, 9 iulie, în sala de Consiliu a Primăriei Ovidiu.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More