joi, 9 iulie 2015

FC Botoşani caută calificarea la Tbilisi

SPORT: FC Botoşani s-a calificat în Liga Europa graţie victoriei cu 3-1 de la Tbilisi

Ultima ora 

FC Botoşani nu s-a făcut de râs în preliminariile Ligii Europa şi s-a calificat în turul doi preliminar, eliminând reprezentativa Georgiei, FC Tskhinvali. În această seară, în deplasare, la Tbilisi, FC Botoşani s-a impus cu 3-1, în timp ce în urmă cu o săptămână a terminat la egalitate, 1-1, pe "Munici
În turul doi, peste o săptămână, FC Botoşani va juca în deplasare, la Varşovia, împotriva echipei Legia.
„Pot spune că în această seară (n.r. aseară) s-a făcut dreptate. Am jucat în portocaliu şi pot spune că în această seară, portocala mecanică a funcţionat de minune, Ar fi fost nedrept să ne scoată din Europa această echipă care efectiv nu a impresionat cu nimic. Mi-a plăcut atitudinea jucătorilor şi felul în care Leo a gândit partitura.
După această dublă pot spune că arătăm mult mai bine decât în sezonul trecut. Am încredere că vom reuşi să facem o figură fumoasă şi cu Legia. Tot ce îmi doresc este să aducem un adversar peste Legia la Botoşani. Am convingerea că vom reuşi. Gândiţi-vă că încă nu au intart în joc Neziri, Scott şi Gonzalo”, a declarat Valeriu Iftime.
Pe lângă Plămadă, care a fost eliminat pentru cumul de cartonaşe galbene, de la FC Botoşani au primit cartonaşe galbene Martinus, Ivanovici, Croitoru şi Cucu.

SPORT: Florin Plămadă, eliminat la Tbilisi

S-a reluat FC Tskhinvali- FC Botoşani 0-1

Goooooolllll FC Botoşani. Atacantul Dan Roman înscrie în minutul 6 cu un şut plasat de la 16 metri. FC Tskhinvali- FC Botoşani 0-1


S-a reluat meciul de la Tbilisi dintre FC Tskhinvali- FC Botoşani 0-1. Paul Batin i-a uat locul în teren lui Ivanovici.
FC Botoşani va lupta astăzi, de la ora 19:00, pe Stadionul "Mikheil Meskhi" din Tbilisi, împotriva celor de la FC Tskhinvali pentru o calificare în turul doi preliminar al Ligii Europa, unde ar urma să întâlnească Legia Varşovia.
Pentru a putea spera la duelul cu polonezii, botoşănenii trebuie să anuleze avantajul pe care georgienii l-au luat pe "Municipal", în urmă cu o săptămână, când au reuşit un norocos 1-1.
Conştient că jucătorii pe care îi pregăteşte sunt din toate punctele de vedere peste georgieni, Leo Grozavu, antrenorul principal al FC Botoşani, a lucrat mult în această săptămână la moralul fotbaliştilor, declarând că o victorie în Georgia şi o calificare în faza următoare a Ligii Europa ar fi rezultatul normal după această dublă. "Vreau să trecem de jocurile acestea din Liga Europa după care vom putea să ne concentrăm şi pe campionat. Sunt preocupat de returul din Georgia, după care îmi voi muta atenţia spre meciul cu Craiova. Chiar dacă este prima participare în cupele europene, vreau să mergem cât mai departe. Trebuie să câştigăm în Georgia şi să aducem Legia Varşovia la Botoşani. Am demonstrat în meciul tur că suntem superiori în joc şi sunt convins că vom marca la Tbilisi. Nu ştiu cât de mult ne-ar fi ajutat dacă am fi câştigat cu 1-0 pe teren propriu, pentru că tot trebuia să ieşim la joc şi la 1-0 şi la 1-1. FC Botoşani joacă fotbal indiferent de adversar", a declarat Leo Grozavu.
Mulţumit de evoluţia din tur a echipei, tehnicianul grupării locale este decis să mizeze pe acelaşi 11, astfel că pe teren este de aşteptat ca din primul minut să intre: Iliev - Dimitrov, Cordoş, Plămadă, Rachid - Vaşvari, Costin - Ivanovici, Croitoru, Quenten, Hadnagy.
La fel ca şi meciul de la Botoşani şi returul va fi transmis în direct de Digi Sport 1, începând cu ora 19:00.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More