ingrediente
Castraveti
5 kg
Usturoi
3 buc
aproximativ 3 capatani, cam cate 2-3 catei la borcan - Mai puteti pune si cate 1-2 bucati de ceapa sferturi.
Radacina de hrean
5 buc
Otet
1 l
Apa
3 l
Sare
3 linguri
se pune de obicei 1 lingura de sare la 1 l de apa
Zahar
6 linguri
se pun 2 linguri de zahar la 1 litru de apa
Frunza de dafin
10 buc
Piper negru(boabe)
2 linguri
Mustar boabe
11 lingurite
cate 1 lingurita la fiecare borcan
Marar intreg uscat
3 buc
pasi de urmat
1
Castravetii si borcanele se spala. In fiecare borcan se pun cateva fire de marar uscat. Perfect este sa-l taiati cu foarfeca in bucati mai mici.
3
Dupa ce ati completat borcanele cu castraveti, puneti hreanul - fiecare radacina o curatati si taiati in 4-5 bucati pe lung. La fiecare borcan puneti cate 2 bucati de hrean din cele pregatite.
4
Umpleti bine borcanele, cat mai eficient - recomand castravetii mai mari sa-i puneti la fund, cei mai mici ii lasati pt a completa spatiile mai mici ramase.
8
Borcanele le puneti la bain-marie, intr-o cratita mare (cu ocazia asta m-am ales cu o cratita de 15l :)
Mi-au incaput 11 borcane, ar fi mers si 12 si 13 mi se pare. Din momentul in care incepe sa fiarba apa din cratita mai lasati borcanele inca 15 min, pana isi schimba culoarea, din verde deschis in verde maroniu.
9
Fiecare borcan il scoateti din apa si verificati sa fie capsat bine. Le intoarceti cu fundul in sus pe un prosop si lasati sa se raceasca.
Cam intr-o luna sunt bune, cam asa a fost termenul dupa care i-am gustat si am zis ca merg sa fie pusi pe site - deci sunt foarte buni :)
Nu cred ca trebuie sa va spun cu ce se servesc :)
Pofta Buna!
Cantitate: 11 buc (11 borcane de 780 ml)
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 60 min
Sursa: www.bucataras.ro
http://www.jamilacuisine.ro/castraveti-bulgaresti-in-otet-reteta-video/
CASTRAVETI LA OTET DULCI ACISORI
Ingrediente
4 kg castraveti
1/2 kg zahar
1 l otet
1 l apa
2 linguri sare grunjoasa
2 morcovi
2 cepe
4 kg castraveti
1/2 kg zahar
1 l otet
1 l apa
2 linguri sare grunjoasa
2 morcovi
2 cepe
Se amesteca intr-o cratita otetul, apa , sarea si zaharul. Se fierb pe foc pana dau in clocot.
Alegem castraveti mai mici, fara urme de lovituri, care sa nu fie paliti, de preferat sa fie proaspat culesi. Ii spalam bine si ii curatam de flori sau codite. Se oparesc castravetii cam 1-2 minute in amestecul fierbinte.
Cand si-au schimbat culoarea se scot si se lasa deoparte sa se raceasca.
Alegem castraveti mai mici, fara urme de lovituri, care sa nu fie paliti, de preferat sa fie proaspat culesi. Ii spalam bine si ii curatam de flori sau codite. Se oparesc castravetii cam 1-2 minute in amestecul fierbinte.
Cand si-au schimbat culoarea se scot si se lasa deoparte sa se raceasca.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu