duminică, 23 martie 2014

FC Botoșani 3 - 1 Viitorul Constanța

Meci "nebun" la Botoșani, acolo unde echipa lui Leo Grozavu a reușit încă un succes important, 3-1 în fața Viitorului Constanța. Partida a fost una palpitantă, cu două penalty-uri transformate și două eliminări în tabăra gazdelor.
Viitorul a început mai bine și a dat gol după doar 9 minute, Dică reușind să transforme o lovitură de pedeapsă. Până la pauză, ritmul a fost foarte bun, cu șanse de gol de ambele părți, dar nimic nu anunța o parte secundă cu extrem de multe faze complicate.
Benzar a comis henț în careu, Vașvari a egalat din penalty, iar apoi Viitorul a rămas în zece oameni, după eliminarea lui Mitriță. A urmat golul lui Hadnagy, iar Viitorul nu a mai sperat din acel moment nici măcar într-o remiză.
Botoșaniul a mai lovit o dată bară, iar lovitura decisivă a dat-o fostul jucător al lui Inter, Stojkov, care a înscris pe contraatac, depășind cu mare ușurință o apărare dezorganizată.
Pe final, Marin a fost și el eliminat, Viitorul a rămas în 9 oameni, iar FC Botoșani obține a patra victorie la rând, iar nou-promovata speră la un final de sezon în care să nu mai aibă emoțiile luptei pentru evitarea retogradării.
Antrenorul principal al FC Botoşani este foarte mulţumit atât de rezultat cât şi de jocul elevilor lui. În plus, acesta a lăudat faptul că publicul a fost numeros la partida de astăzi şi că a încurajat echipa în momentele dificile.
”Ne bucurăm că am reuşit să mulţumim oamenii din tribună. Mi-aş dori să văd mereu la Botoşani asemenea tribune, cât mai pline, care sunt alături de echipă. Băieţii au simţit lucrul ăsta şi au făcut o partidă foarte bună. Am spus și o repet, să nu uităm suntem la prima participare în prima ligă, sunt foarte mulți jucători care joacă pentru prima dată în prima divizie. Avem de acumulat experiență și sunt momente pe timpul jocului în care presiunea pusă pe umerii lor nu reușesc să o gestioneze prea bine. Important este să joace împreună, toți ca o echipă. Vreau să cred că o să reușesc de fiecare dată să mă controlez. Nu vreau să comentez despre arbitraj, sigur în tensiunea jocului mai poți avea și reacții mai puțin controlate dar una peste alta eu cred că nu sunt unul dintre antrenorii care fac probleme vis a vis de arbitraj. Ne bucurăm că am reușit să câștigăm jocul, nu mai contează altceva”, a declarat Leo Grozavu, principalul echipei moldave.
Oficialii botoșăneni mulțumiți de joc și de spectatori

Valeriu Iftime - finanțator FC Botoșani
















Principalul finanţator al FC Botoşani este foarte mulţumit de ceea ce a văzut astăzi pe Stadionul Municipal. Jocul bun al roş-alb-albaştrilor şi numărul mare de spectatori l-au făcut Valeriu Iftime să rămână în fotbal cel puţin încă un an.

„Este cel mai frumos meci de când joacă fotbal FC Botoşani. A fost un meci cu miză, cu mulţi spectatori şi un  meci în divizia A. În tur aveam o glumă că îmi caut costul de Champions League, acum mi-aş căuta unul de Europa League. De la un second-hand. Să dea Dumnzeu să rămânem cu picioarele pe pământ. Felicit toţi băieţii pentru că au oferit un spectacol. Nu cred că există două-trei stadioane în România, păstrând proporţiile noastre de echipă mică, de oraş cu dimensiuni medii, care să aibă un public entuziast, o echipă dinamică, oameni fericiţi. Până la urmă de asta este fotbalul, e spectacol. Fotbalul nu este făcut doar să dăm replici tăioase, să ne judecăm cu arbitrii şi dăm salarii la fotbalişti. Dacă spectacolul există şi funcţionează, atunci înseamnă că noi ne-am făcut treaba. Când baţi cu 3-1 chiar că viaţa e frumoasă”, a declarat Valeriu Iftime.


































0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More