sâmbătă, 27 septembrie 2014

SOMON CU PIURE,CEAPA CALITA SI VARZA MURATA

INGREDIENTE

  • Preparare piure:
  • 1 kg cartofi pentru piure
  • 2 linguri unt
  • 1 cana cu lapte
  • 3 linguri cu smantana groasa
  • sare
  • Preparare somon:
  • 3-4 bucati de somon afumat(2 bucati cu pipermozaic)
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • Preparare ceapa calita:
  • 4-5 cepe mari
  • 2-3 linguri de ulei masline
  • sare
  • piper
  • boia
  • Portii: 2Portii: 2
  • Timp de preparare Timp de preparare: sub 90 minut

MOD DE PREPARARE RETETA SOMON CU PIURE,CEAPA CALITA SI VARZA MURATA

Intai se pregateste ceapa pentru calit si cartofii pentru pireu.
Ceapa se curata ,se taie felii.
Cartofii se spala,se curata de coaja,se taie cubulete si se pun la fiert.
Intre timp se pregateste somonul afumat,care se caleste usor in ulei.
Cand s-au fiert cartofii,se strecoara,se adauga intr-un castron. 
Se zdrobesc cartofii ,se adauga untul,laptele,smantana si sarea.
Somonul se pune intr-o forma la cuptor la 100 de grade.
Ceapa se caleste in uleiul incins si se adauga sare,piper si boia.
Se acopera ,sa nu se raceasca.
Se pregateste varza murata intr-un castronel.
Cand este totul gata,se scoate si somonul de la cuptor.
Se serveste cat este calda mancarea.
Se orneaza dupa gust pe farfurie.
Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More