marți, 26 martie 2019

Instalatii Navale de Bord - Ceanga Valeriu

Trauriger Tag für Schiffbauer in Rumänien. Unser Lehrer, der VALERIU CEANGĂ-Mann! Seine langjährige Lehr-, Verwaltungs- und Bürgertätigkeit an der Marine-Hochschuleinrichtung in Galaţi macht es unauslöschlich in unseren Erinnerungen. Wir werden den sanften Blick nicht vergessen, den er uns bot, als wir die Rohrleitungssysteme angeschlossen hatten.

Wir werden den Rat nie vergessen, den er uns gegeben hat, als eine Installation deutliche Anzeichen für eine schlechte Konstruktion oder Ausführung zeigte. Wahrscheinlich wollte Gott ihn zusammen mit anderen großen Lehrern, die die Generationen von Marineschülern mit Ehrlichkeit und Weisheit beobachtet haben.

https://www.ugal.ro/anunturi/in-memoriam/5975-in-memoriam-valeriu-ceanga

Zi tristă pentru constructorii de nave din România. S-a stins din viață Profesorul nostru, omul VALERIU CEANGĂ! Îndelungata sa activitate didactică, administrativă și civică în instituția de învățământ superior naval gălățean îl fac neșters în amintirile noastre. Nu îi vom uita privirea blândă pe care ne-o oferea, când încurcam sistemele de tubulaturi.

Nu vom uita niciodată sfaturile pe care ni le dădea când vreo instalație prezenta semne clare de proastă proiectare sau execuție. Probabil, Dumnezeu, l-a vrut alături de alți mari profesori care au vegheat cu onestitate și înțelepciune asupra generațiilor de studenți navaliști.

Dumnezeu să te odihnească în liniște omule VALERIU CEANGĂ!

Prof. dr. ing. VALERIU CEANGĂ
05 iunie 1938 – 25 noiembrie 2018



La propunerea Facultății de Arhitectură Navală, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați va conferi titlul onorific de profesor emerit al Universității „Dunărea de Jos” din Galați domnului profesor universitar dr. Valeriu CEANGĂ.


Comisia pentru acordarea titlului onorific de profesor emerit al Universității „Dunărea de Jos” din Galaţi are următoarea componență:
Preşedinte
- Prof. univ. dr. ing. Lucian Puiu Georgescu, președintele Senatului Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi,
Membri:
- Prof. univ. dr. ing. Adrian Lungu;
- Prof. univ. dr. ing. Dan Constantin Obreja;
- Conf. univ. dr. ing. Mihaela Amorăriței.

Ceremonia va avea loc în data de 8 decembrie 2017, în Sala Senatului, începând cu ora 12.00.

Astăzi am aflat despre ridicarea la cer a minunatului meu profesor de la Nave,  omul cheie al gandirii inginerești navale românești in domeniul marine engineeringului , grozavul prof.dr.ing. Valeriu Ceanga.
Eu in școală,  la Nave, am avut si profesori si casapi si părinți ingeri profesori.
Asa a fost Valeriu Ceanga, toba de carte, suflet blând si spirit angelic,  modest,  leonardic si lider moral profesional , al carui semnătură este de departe aproape pe toată construcția navala românească,  de exceptie.
Blandul genial era un om de fier,  de o tenacitate supraomeneasca, cu blândețea sufletului ca de porumbel, ne a iubit ca pe copiii lui, ne a împărtășit cunoasterea sa alaturi de orice ar fi avut si ne a dăruit puterea gandirii si vise îndrăznețe.
Am citit ulterior carti străine,  recomandate ca fiind ee referință.
Opera lui Valeriu Ceanga a strălucit genial cu o mult neînțeleasă modestie fiind oricând alături cu ușurință de ceea ce pe planetă era considerat spectaculos. Le am constatat in timp, lovindu ma de subiect si studiind la randu mi, ca acum.
Am sentinente confuze de revoltă si durere dsr totusi înțeleg cand Dumnezeu isi cheamă îngerii la El, inapoi.
Destinul a decis sa i fiu student unei asemenea mari personalități.
Dumnezeu l a luat alaturi!
Si cand te gandesti ca a inceput in viata locuind, dormind efectiv in fundul navei pe care o construia in șantierul naval si a trăit  intr un apartament cu doua camere, daruind țării si nației sale cunoaștere si expertiza pentru construcțiile navale românești unde eram si încă suntem printre primii pe planetă...

http://marinepdms.blogspot.com/2011/05/guidelines-for-direct-strength-analysis.html
Determinarea Puterii de Propulsie

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More