duminică, 29 septembrie 2019

Alexandru Mățel a semnat cu Universitatea Craiova. Câți bani au plătit oltenii pentru fundașul cerut de Pițurcă

Alexandru Mățel (29 de ani) este al doilea transfer pe care Universitatea Craiova l-a făcut la cererea lui Victor Pițurcă. Primul jucător care a ajuns în "era" Pițurcă la olteni a fost Andrei Ivan.
"Alexandru Mățel a semnat cu Universitatea Craiova un contract valabil pe un an, cu opțiune de prelungire pe încă doi ani. Bine ai venit în familia Științei, Alex și mult succes în tricoul alb-albastru!", se arată într-un comunicat remis de Universitatea Craiova. Oltenii au plătit 45.000 de euro celor de la Hermannstadt pentru Alexandru Mățel.

Alexandru Măţel, jucător de naţională

Măţel a debutat în naționala României în anul 2011, jucând 17 meciuri. În anul 2014, Mățel era cotat la 2,5 milioane de euro.
Măţel a făcut parte din lotul de 23 de jucători pe care selecţionerul Anghel Iordănescu i-a convocat pentru Euro 2016. România a jucat doar 3 meciuri la turneul final, după care a fost eliminată: 1-2 cu Franţa, 11- cu Elveţia şi 0-1 cu Albania. Măţel a fost integralist în ultima partidă, cu Albania, când a prins prima echipă pe postul de fundaş stânga, după accidentările suferite de Răzvan Raţ şi Steliano Filip.ra
În Liga 1, Alexandru Măţel a făcut carieră la Astra, pe care a ajutat-o să câştige Cupa româniei (2013-2014) şi Supercupa (2014).

CSM Reșița - Universitatea Craiova 0-1. În 16-imile Cupei, cu CSM Reșița, Elvir Kolijc a revenit pe teren după o absență de șase luni, iar Alexandru Mățel a debutat pentru Universitatea Craiova. Fundașul dreapta a spus că se simte bine la noua echipă.
"M-am simțit foarte bine, a fost și puțin greu. Nici terenul nu ne ajută, am întâmpinat unele probleme. Băieții m-au primit foarte bine și sper ca împreună să aducem fanilor satisfacție. Mă axez mai mult pe echipa de club, nu mă gândesc la națională", a spus Mățel, după debutul în tricoul Universității Craiova.

CSM Reșița - Universitatea Craiova 0-1. Victorie la limită pentru olteni

Deși s-a jucat pe Ion Oblemenco, Universitatea Craiova a fost echipa oaspete. Alexandru Mățel a recunoscut că a fost o ipostază inedită. "Cred că e prima oară. Am câștigat greu, am intâlnit o echipă bună, așa e când jucăm cu echipe din Liga 2", a mai spus Mățel.
Elvir Koljic a fost rezervă și în ultimul meci din campionat al Universității Craiova, cel cu Gaz Metan, însă Victor Pițurcă nu l-a folosit deloc. De asemenea, și Alexandru Mățel este titular, acesta fiind meciul de debut al fundașului dreapta la Craiova.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More