luni, 30 septembrie 2019

THOMAS COOK T CEL MAI MARE HAOS AL CĂLĂTORIILOR DIN DECENIU






Falimentul lui Thomas Cook, al doilea cel mai mare grup de călătorii din Europa, are drept consecință cel mai mare haos al călătoriilor din deceniu. Sute de mii de vacanți din grup sunt împiedicați, în special în sudul Europei, inclusiv cel puțin 140.000 din Germania. Sute de mii încă nu și-au început încă călătoria, dar unii au plătit deja și sunt acum îngrijorați de banii lor. Ar trebui să împacheteze turiștii încă din călătoriile anilor nouăzeci ...


Pentru o investiție sigură, există în mod clasic două variante: bani pe termen și fonduri de obligațiuni, numite și fonduri de pensii (aici, prin urmare, nu înseamnă pensia de pensionare). Statele și companiile împrumută bani prin obligațiuni și plătesc o rată a dobânzii fixă. Dar care este mai bine?


Falimentul lui Thomas Cook a șocat săptămâna aceasta sute de mii de turiști. În timp ce compania aeriană Condor urmează să fie salvată, companiile germane Thomas Cook au solicitat falimentul. Afacerea a fost întreruptă - acest lucru se aplică mărcilor Thomas Cook Signature, Neckermann Reisen, Bucher Reisen, Öger Tours și Air Marin.
Am însoțit evenimentele pe blogul financiar pentru sfaturi . Am primit multe întrebări de la cititorii cărora le pasă de vacanță. Primii 5 pe care îi răspundem din nou aici:
1. Ce se întâmplă cu călătoria noastră în vacanțele de toamnă?
Thomas Cook a anulat toate călătoriile până pe 31 octombrie. Chiar dacă vacanța dvs. ar trebui să înceapă abia după aceea, trebuie să fiți pregătiți să nu aibă loc. Dacă ați rezervat un pachet de vacanță cu o fiică a lui Thomas Cook, atunci aveți grijă să nu aibă loc. Puteți solicita rambursarea prețului călătoriei - de la Zurich Insurance . Furnizați confirmarea rezervării, certificatul de securitate și dovada că ați plătit deja. Thomas Cook subliniază că clienții afectați ar trebui să solicite cererile lor prin intermediul furnizorului de servicii KAERA. Fie printr-un formular online, fie la 06172 99761123.
2. Se poate ca asigurarea de insolvență să fie insuficientă?

Conform certificatului de asigurare (noiembrie un-30 octombrie) sunt într - un an fiscal de 110 milioane de euro din Zurich acoperite. Dacă această sumă este insuficientă, suma de rambursare pentru fiecare client se reduce pro rata. Faceți cererea dvs. acum. Zürich trebuie mai întâi să plătească imediat integral . La sfârșitul anului fiscal se decontează. Este posibil ca Zurich să solicite apoi o parte din bani înapoi de la dvs.
3. Ce se întâmplă dacă am rezervat un singur hotel prin Thomas Cook?
Asigurarea de Zurich Insurance este valabilă numai pentru vacanțele de pachet . Dacă ați rezervat un singur hotel prin Thomas Cook, nu vă ajută. Totuși, aveți șanse mari să vă recuperați banii. Oricine a plătit cu cardul de credit poate recupera bani prin procesul de rambursare al companiei cardului. Recuperarea va lua măsuri dacă nu a fost furnizat un serviciu care a fost plătit cu cardul de credit . Lăsați hotelul să vă confirme că nu vă acceptă ca oaspete și să îl transmiteți băncii. Nu te lăsa! Mulți dintre cititorii noștri au readus cu succes banii după falimentele Airberlin și Germania! Cine a plătit cu Paypal , poate pesteProtecția cumpărătorului de la Paypal merge.
4. Am rezervat un zbor cu Condor. Ar trebui să anulez acum?
Guvernul federal și statul Hesse au convenit să acorde lui Condor un împrumut de 380 de milioane de euro pe șase luni. Compania aeriană spune, astfel încât operațiunile de zbor să poată continua așa cum a fost planificat. Este dificil de a prezice dacă va fi posibil să punem Condor pe o bază financiară solidă pe termen lung. Cu toate acestea, dacă anulați un zbor rezervat acum, de teamă că nu se va întâmpla, nu aveți dreptul la rambursarea din asigurarea de faliment. Cu toate acestea, ca în cazul oricărui alt zbor anulat, este posibil să puteți solicita porțiuni din prețul biletului. Cum funcționează acest lucru, citiți în ghidul nostru de anulare a zborului .

5. Sunt valabile tichetele de călătorie de la Thomas Cook?
Agențiile de turism ale lui Thomas Cook au emis vouchere. Birourile aparțin companiei Thomas Cook Vertriebs GmbH . Deși nu s-a depus încă pentru insolvență, este de așteptat și el. Cu voucherul aveți o cerere împotriva companiei. Dacă compania nu mai are bani, atunci nu mai puteți răscumpăra voucherele. În caz de faliment, vă puteți înregistra creanțele la administratorul insolvenței.

Beneficiile fondurilor de pensii

Fondurile de obligațiuni vă pot stabiliza investiția în ansamblu , adică amortizând fluctuațiile prea mari pe care fondurile de capital le au din nou. Acest lucru funcționează bine cu emoția pieței bursiere, de exemplu după criza financiară. Apoi, prețul obligațiunilor se transformă adesea opus celui al acțiunilor, astfel încât acestea tind să crească pe măsură ce prețurile acțiunilor scad. Acest lucru este valabil în special pentru obligațiunile țărilor puternice financiar, precum Germania, Franța sau Olanda. Odată cu plățile lor de dobândă fiabile, obligațiunile au contribuit în trecut la rentabilități sigure.

Dezavantajele fondurilor de pensii

Cu toate acestea, puteți pierde bani și cu fonduri de obligațiuni: acest lucru este adesea cazul în care aveți obligațiuni în fond și creșterea ratelor dobânzilor - deoarece BCE ridică din nou nivelul de stabilire a tendinței ratelor dobânzii. Mecanismul: obligațiunile vechi cu rate ale dobânzii mai mici nu mai sunt la fel de solicitate și pierd valoare - acest lucru reduce în general valoarea fondului de obligațiuni. Dacă rata dobânzii cheie scade, este exact opusul: atunci sunt căutate lucrările vechi cu cele vechi (dobânzi mai mari). Prețul lor crește - și odată cu acesta valoarea fondului de pensii. Acesta a fost cazul de la sfârșitul anilor nouăzeci - și a contribuit la imaginea bună a fondurilor de pensii.
Dar această epocă s-a terminat. Prin urmare, recomandă Finanztip pentru câțiva ani, mai degrabă pentru a stabili depozitul la termen. De atunci, ratele dobânzilor abia au scăzut. Dar, de asemenea, nu a crescut din nou.

"You will never be alone my love, my heart is your home. Hand in hand, today, tomorrow and forever."
https://www.vip.de/cms/hochzeit-prinzessin-beatrice-und-edoardo-mapelli-mozzi-haben-sich-verlobt-4411275.html

These were the words chosen by Edoardo Mapelli Mozzi in his Instagram post, announcing his engagement to Princess Beatrice on Thursday.

Alternativa: depozit la termen

La depozitele fixe sunt garantate dobânzi pozitive care nu fluctuează. Acest lucru poate fi util dacă alegeți o bancă care încă plătește dobândă bună . Dezavantajul: spre deosebire de fondurile de pensii, nu îți poți primi banii în orice moment. De asemenea, trebuie să reînnoiți un depozit la termen fix în mod regulat.

Deci ce faci?

Mulți au fonduri de pensii în cadrul investițiilor lor. Poate banca dvs. v-a recomandat fonduri de obligațiuni guvernamentale sau aveți un fond mixt . De asemenea, ajutoarele de investiții digitale, așa-numitul Robo-Advisor , amestecă fonduri de pensii în portofoliu.
Atunci poate merită să treceți acum la bani pe termen determinat.
Dacă mai doriți să rămâneți cu fonduri de pensii, asigurați-vă că acordați atenție costurilor de funcționare. Pentru fondurile de pensii clasice, taxa anuală de administrare este cuprinsă între jumătate la sută și unu la sută - ratele minime actuale sunt foarte importante. Apoi, cel puțin treceți la fonduri de indice de rentabilitate cu costuri reduse (ETF-uri anuale).
În ghidul nostru pentru fonduri de pensii avem toate avantajele și dezavantajele explicate exact și pregătite într-un tabel clar pentru dvs.
Cum puteți asambla o investiție cuprinzătoare din cote zilnice, depozite la termen și acțiuni pentru dvs., citiți în ghidul de investiții .


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More