Viitorul a învins-o dramatic pe Poli Iași, 2-1, grație unor goluri marcate în minutele 80 și 90+1.
Gică Hagi, antrenorul Viitorului, a văzut finalul meciului din tribună, după ce a fost eliminat de arbitrul Adrian Comănescu în minutul 84.
Decizia centralului a venit după de arbitrul de rezervă, Florin Andrei, i-a atras atenția că Hagi a protestat la o decizie. Când a văzut că este eliminat, Gică Hagi a făcut o criză de nervi pe marginea terenului și s-a certat cu cei doi arbitri.
„Mințiți! Mințiți cu nerușinare” le-a spus Hagi celor doi.
În România, când vorbeşte Hagi, lumea tace şi ascultă. Şi discursul lui Hagi „eclipsează“ inclusiv Gala FIFA, unde apar cei mai tari oameni din lumea fotbalului: Messi, Klopp, Mourinho, Zenga, etc. Nu contează. În România, în materie de fotbal, Hagi e numărul 1. Abia apoi vin toţi cei enumeraţi mai sus. Şi pentru că Hagi are acest statut, un ziarist foarte bun a spus, cândva, o prostie foarte mare: „De Hagi nu poţi să zici nimic“. Fraza ăsta cuprinde, de fapt, mentalitatea păguboasă specifică unor ţări precum Iran, unde m-am născut, şi România, unde trăiesc de mai bine de 20 de ani. Se merge pe ideea că, dacă cineva a făcut, cândva, ceva bun (în cazul lui Hagi, el continuă să facă lucruri bune şi acum prin Academia lui), atunci îi e permis orice. De asta apare Hagi, periodic, din ce în ce mai des, în faţa presei şi, profitând de statutul lui de legendă vie, vorbeşte pe un ton violent, demn de 50 Cent: „Mucles când noi vorbim! Mucles! Tăceţi din gură! Gata, s-a terminat cu modestia“.
Americanii au sportivi de nivelul lui Hagi cu sutele! Michael Phelps e cel mai medaliat din istoria Jocurilor Olimpice. Michael Jordan e cel mai mare baschetbalist din toate timpurile, Tiger Woods a făcut minuni pe terenul de Golf. Iar exemplele nu sunt limitate doar la SUA. Nemţii îl au pe Beckenbauer, ucrainenii îl au pe Şevcenko, brazilienii îl au pe Ronaldo. Dar de ce să mergem atât de departe? Nadia Comăneci, Constantina Diţă-Tomescu, Simona Halep şi Cristina Neagu sunt din România. Tot în ţara asta există şi un Ivan Patzaichin, un Ladislau Boloni. I-aţi auzit vreodată pe aceşti oameni să aibă un discurs demn de un mahalagiu, cu „Mucles“, cu „Tăceţi din gură!“?! Oare de ce nu vorbeşte aşa Nadia Comăneci? De ce ea îşi cântăreşte de zece ori cuvintele înainte să deschidă gura? De ce Ivan Patzaichin nu organizează, periodic, conferinţe de presă în care să dea cu pumnul în masă? Oare dacă ai dat cu piciorul în minge şi ai marcat, cândva, nişte goluri de generic, ai dreptul să zici tot ce îţi trece prin cap până la sfârşitul vieţii? Poţi să înşiri nişte inepţii, fără ca cineva să te tragă de mânecă? Dacă apare Hagi, mâine, la o conferinţă de presă şi decretează că toţi ziariştii din sală trebuie să-şi dea pantalonii jos? Aşa trebuie să se întâmple? Oare un om legendar n-are trebui să aibă un comportament, un discurs pe măsura statutului său social? „Voi nu puteţi să ştiţi ce gândesc eu! Niciodată, niciodată!“, a mai ţipat Hagi, luni seară. Din păcate pentru el, senzaţia e că Hagi, atunci când se lansează în astfel de discursuri, nu gândeşte şi punct. Ceea ce, la început, a fost foarte trist, iar acum, de când derapajele sale s-au înmulţit, a devenit de-a dreptul dezgustător.
contributor contributor 33 fani 1 acum 10 ore Amir Kiarash, felicitări ! Din păcate, Hagi este întruchiparea mediatica a haosului general al unei societăţi cu valori destrămate, uitate, poate niciodată existente. Mass media, tabloidizată, se pliază în aceleaşi forme ale mediocrităţii profesionale precum restul populaţiei îndobitocite de damful parveniţilor, toxic, bolnav si contagios. Îndobitociti, ne uităm prin ochelari deformanti ai indolenţei generalizate. Surzi, îi auzim "decât" pe cei ce strigă mai tare. Analfabeţi funcţionali, nu înţelegem prea multe dar suntem "patrioţi", "inteligenţi", uşă de biserică (nespălată)", "români adevaraţi", s.a.m.d. Lipsiţi de educaţie credem că Pământul este plat şi că vaccinurile ne ucid copiii. Stresaţi şi ignoranţi, suntem crescuţi, ca într-un experiment monstruos, într-o cuşca izolată si etanşă la noutate si repere sănatoase, unde ni se urlă, zi si noapte, sloganurile unei oligarhii cleptocratice, mediocre, imorale si inculte. Poţi să fii deosebit ; mediul societăţii înconjurătoare este prea depravat pentru a putea scăpa neîntinat de prostia endemică.
Nava amiral Farul a jefuit corabia ”debusolată” a Ripensiei! Echipa lui Ianis Zicu, cu om în plus din minutul 30, s-a impus la limită
Farul Constanţa a obţinut succesul propus acasă din meciul cu Ripensia, câştigat la scorul de 1-0, cu golul marcat de Paul Antoche. Bănăţenii au intrat aproape speriaţi în joc, ca un vas pierdut în larg, ameninţaţi de o navă a piraţilor. ”Marinarii” au atacat în valuri şi au marcat din minutul 12. După jumătate de oră, echipa lui Alexandru Pelici a rămas şi fără un om, la eliminarea lui Marius Fotescu, iar misiunea timişorenilor a devenit imposibilă.
În prima repriză a meciului care a pus punct etapei a 8-a a Ligii 2, doar cei de la Farul Constanţa au contat. Apărarea ripensită a fost pur şi simplu groggy, iar ”marinarii” au navigat ca printr-o bucată de şvaiţer elveţian. Asaltul a început cu un şut imprecis al lui Ionuţ Stoica, iar, apoi, Patrick Petre a tras prea slab pentru a-l învinge pe Mociu. Cu ezitări, tânărul portar al timişorenilor s-a descurcat să devieze un şut al lui Ionuţ Stoica. În minutul 12, Farul a reuşit să şi înscrie. Voinea a greşit grav la o centrare, iar Antoche a marcat dintre Hecsko şi Mociu, la o fază la care Tudorache nu a putut respinge din faţa liniei porţii. În replica, oaspeţii au avut o minge trimisă pe lângă buturi, dintr-o lovitură liberă bătută de Călin Toma.
Fostul jucător al Farului, Fotescu, eliminat din prima repriză
Ocaziile gazdelor au continuat şi după deschiderea scorului. În minutul 29, Alexandru Stoica a trimis mult peste poartă o centrare de la Patrick Petre. Un minut mai târziu, Fotescu, venit vara aceasta de la Farul la Ripensia, a fost eliminat după o intervenţie dură, semnalată de arbitrul de rezervă. În minutul 33, Pelici l-a schimbat pe jucătorul U20 Tudor Călin cu Ionuţ Gavrilă, care a debutat astfel la bănăţeni.
Portarul Mociu a reuşit să mai intervină la atacurile lui Ionuţ Stoica şi Patrick Petre şi Farul a intrat doar cu un gol avantaj la pauză, după o primă repriză care i-a aparţinut în totalitate.
”Valurile” s-au mai domolit în repriza secundă
Jocul s-a mai echilibrat în repriza secundă. Pentru gazde, Petre a avut un şut în plasa laterală, iar, de partea cealaltă, Ionuţ Gavrilă a trimis peste buturi. Chiar dacă au reuşit să oprească incursiunile ofensive ale echipei lui Zicu, ripensiştii nu au putut echilibra jocul şi pe plan ofensiv. În minutul 71, Daniel Toma a tras în bară.
Albert Voinea a dovedit că a fost total neinspirat în meci şi nu l-a putut învinge pe Muţiu. Scorul putea căpăta proporţii pe final, dar, în minutul 88, Mociu a salvat o reluarea a lui Antoche, iar în prelungiri s-a interpus bine în faţa lui Patrick Petre.
FARUL CONSTANŢA - RIPENSIA TIMIŞOARA 1-0
Paul Antoche 12'
Paul Antoche 12'
Muţiu - Nicola, Cană, V. Lică, Carabela - Ant. Cruceru (D. Toma 25'), Antoche, Greu (Halep 66') - Al. Stoica, I. Stoica (Hordouan 58'), P. Petre
Rezerve neutilizate: Cr. Andrei - R. Zamfir, I. Ursu, D. Panait
Antrenor: Ianis Zicu
Rezerve neutilizate: Cr. Andrei - R. Zamfir, I. Ursu, D. Panait
Antrenor: Ianis Zicu
Mociu - Ad. Popa, Hecsko (cpt.), Tînc, C. Toma (Golda 86') - T. Călin (I. Gavrilă 33'), Al. Neagu - M. Fotescu, Vl. Tudorache, Al. Popovici (C. Lungu 76') - Alb. Voinea
Rezerve neutilizate: Păduraru - Chera, Burdeţ, Apro
Antrenor: Alexandru Pelici
Eliminat: Marius Fotescu 30' (roşu direct)
Rezerve neutilizate: Păduraru - Chera, Burdeţ, Apro
Antrenor: Alexandru Pelici
Eliminat: Marius Fotescu 30' (roşu direct)
Stadion: ”Gheorghe Hagi” (Constanţa); Arbitru: Marius Chiţu (Târgovişte); Asistenţi: Florin Pucheanu (Ulmi - Dâmboviţa) şi Gabriel Ion Catană (Târgovişte); Rezervă: Ovidiu Robu (Chitila); Observatori: Silviu Crângaşu (Ploieşti) şi Mircea Bucur (Târgu Mureş).
Farul a urcat pe locul 8 cu acest succes, după ce a ajuns la 12 puncte, tot atâtea câte are şi Concordia Chiajna. Elevii lui Ianis Zicu au meci sâmbătă, de la ora 11:00, în campionat, la CSM Reşiţa. Ripensia, cu 8 puncte, e pe locul 15, primul de deasupra locurilor retrogradabile. Timişorenii vor juca joi, de la 16:30, pe Electrica, cu Sepsi, în Cupa României. Duminică, de la 11:00, primesc vizita Snagovului în campionat.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu