miercuri, 22 octombrie 2014

Care sunt cele şase state care vor avea cel mai mult de suferit dacă preţul petrolului continuă să scadă

Prăbuşirea preţurilor petrolului pe bursele internaţionale este un motiv de îngrijorare pentru statele dependente de exporturile de ţiţei. Printre cele mai afectata ţări se numără Arabia Saudită, Bahrain, Oman, Nigeria, Rusia şi Venezuela.
Prăbuşirea preţurilor petrolului pe bursele internaţionale este un motiv de îngrijorare pentru statele dependente de exporturile de ţiţei. Pentru unele dintre acestea, scăderea cotaţiei petrolului poate însemna recesiune economică, notează Business Insider.
Guvernele statelor care exportă cantităţi mari de petrol depind de preţul acestuia pentru a-şi atinge ţintele bugetare. Mai exact, veniturile bugetare scad semnificativ atunci când cotaţiile scad, ceea ce înseamnă fie că trebuie să reducă din cheltuieli, fie că trebuie să se împrumute mai mult.
Vineri, preţul petrolului a ajuns la 87 de dolari, o reală problemă pentru state precum Venezuela, Rusia sau Arabia Saudită.
În graficul de mai jos sunt ilustrate preţurile de care aceste state ar avea nevoie astfel încât să-şi atingă ţintele bugetare. În cazul Venezuelei, spre exemplu, preţul petrolului ar trebui să se dubleze anul acesta astfel încât să-şi realizeze ţinta de venituri.
Pentru state precum Venezuela sau Rusia, prăbuşirea cotaţiilor petrolului este chiar mai îngrijorătoare deoarece investitorii le consideră riscante, dobânzile cerute pentru eventuale împrumuturi fiind foarte mari.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More