miercuri, 15 octombrie 2014

Surpriză de proporții! Moldova a plecat neînvinsă de la Moscova!

Rusia - Moldova 1-1 (VIDEO)

Un egal cât o victorie. Moldova a remizat cu Rusia, scor 1:1 (VIDEO)


Selecționata Moldovei a produs supriza serii în preliminariile Campionatului European din 2016. ”Tricolorii” au remizat în fața Rusiei, chiar la Moscova, scor 1-1. Rusia a reușit să deschidă scorul în minutul 73 dintr-un penalty transformat de Artiom Dziuba. Moldova nu a acuzat șocul și a restabilit egalitatea peste doar un minut prin Alexandru Epureanu. Căpitanul ”tricolorilor” a înscris cu capul după un corner executat de Alexandru Dedov. Acest egal i-a permis Moldovei să evite ultimul loc din grupă, având la activ un punct, la fel ca Liechtenstein.

Moldova a produs surpriza serii în Europa, după ce a remizat cu Rusia, scor 1-1, într-un meci jucat la Moscova. Ruşii au deschis scorul din penalty, iar căpitanul naţionalei Moldovei, Alexandru Epureanu a egalat cu un gol senzaţional, înscris cu capul.

Alexandru Curteian a început partida de la Moscova, cu Rusia, cu aceiaşi fotbalişti care au fost titulari şi cu Austria, jucând la fel cu cinci fundaşi, trei mijlocaşi şi doi atacanţi. Faţă de meciul de la Chişinău, echipa noastră şi-a creat însă mult mai multe ocazii de a marca şi a jucat mai bine.

După ocazia lui Alan Dzagoev, din minutul opt, au urmat două faze periculoase ale fotbaliştilor moldoveni. Întâi şi-a încercat norocul Igor Armaş, cu un şut de la 30 de metri, după care Alexandru Gaţcan a ajuns unu la unu cu portarul Akinfeev, însă şutul său puternic s-a dus pe lângă poartă. După pauză Dedov a şutat şi el de la distanţă, dar portarul ruşilor a fost la post. Gazdele au ratat o mare ocazie în minutul 54, atunci când Gluşakov a trimis incredibil peste poartă din zece metri.

Scorul a fost deschis abia în a doua jumătate a reprizei secunde. În minutul 72,Golovatenco l-a faultat pe Dziuba în careu, iar arbitrul a dictat penalty.Acelaşi Dziuba a executat lovitura de pedeapsă şi l-a învins cu emoţii pe Cebanu. Rusia s-a aflat în avantaj doar un minut.
Căpitanul Alexandru Epureanu a înscris un gol de toată frumuseţea, marcând cu capul după un corner executat de Alexandru Dedov. Ruşii au încercat să dea lovitura în ultimele minute, însă au ratat mai multe ocazii de a obţine toate cele trei puncte în partida de pe "Otkrîtie Arena", astfel că rezultatul final a fost 1-1.

Moldova a obţinut primul punct în actuala campanie preliminară, după ce în prima etapă a pierdut la Chişinău cu Austria, 1-2.

Următorul meci pentru Moldova va fi împotriva naţionalei din Lichtenstein, care va avea loc pe 15 noiembrie, la Chişinău.





Presa rusă: Fabio Capello şi-a rupt dinţii de Republica Moldova

Ministrul rus al sportului, Vitali Mutko, a declarat că va avea o discuţie cu antrenorul Fabio Capello, după remiza cu scorul 1:1 Rusia-Moldova. „Nu mi-a plăcut jocul. Nu am fost convingători. Nu le-a plăcut spectatorilor, dar nici mie. Am lăsat Formula1 pentru acest joc, a declarat Mutko, citat de interfax.ru.
Ministrul rus a precizat că Fabio Capello acum va pleca pentru o săptămână, dar după ce revine va discuta cu acesta. „Înţelegem că să joci împotriva unor astfel de echipe care mizează pe contraatac este dificil, dar să comiţi astfel de greşeli elementare este inadmisibil”, a spus Mutko.
Şi publicaţia rusă sport-express.ru scrie că pentru ruşi, acest meci egal este unul „despre care nu poţi spune nimic bun”. „Fabio Capello şi-a rupt dinţii de Moldova. A fost un meci de nota „trei cu minus”, doar pentru că nota „doi” se conferă pentru eşec. Echipa a fost petrecută de pe teren altfel decât a fost întâlnită”, a scris publicaţia.
Comentatorii de la o altă publicaţie rusă sovsport.ru au criticat dur jocul ruşilor , dar şi tactica antrenorului. „ Fabio Capello pregăteşte atât demult ofensiva, precum am construit noi comunismul”, se arată în comentariul publicaţiei.
Moldova.ORG reaminteşte că naţionala Moldovei a înregistrat duminică seară la Moscova un egal în meciul cu Rusia, scor 1-1, producând o mare surpriză în campania de calificare la Euro 2016.
„Felicitări echipei naţionale a Moldovei pentru un scor bun, obţinut în deplasare la Moscova! Felicitări lui Alexandru Epureanu pentru golul marcat, dar şi proaspătului selecţioner, Alexandru Curtian. Bravo!”, a scris pe pagina sa de facebook, prim-ministrul Iurie Leancă.
Dzyuba a deschis scorul pentru ruși dintr-un penalty acordat în minutul 73. Un minut mai târziu, moldovenii au dat replica prin Epureanu, care a marcat cu capul după un corner executat de Dedov.

European Championships - Qualifying round-up: Fabio Capello's Russia held by Moldova



Rezultatele meciurilor internaționale din Preliminariile UEFA EURO 2016, disputate pe 12 octombrie 2014:
Rezultatele Preliminariilor UEFA EURO 2016 din 12 octombrie 2014. PC: captură foto UEFA.com

Mai pe scurt... Curtianu a declarat presei rusești că este adeptul sistemului 5-3-2, practicat de majoritatea echipelor la ultimul campionat mondial. Sper că selecționerul a învățat ceva din meciul cu Austria și anume faptul că atunci când folosești acest sistem de joc trebuie să ai 2 jucători laterali ofensivi, care ară benzile înainte și înapoi. Cu Austriecii noi am jucat practic cu 5 fundași în linie, ceea ce ne-a fost fatal.

Dacă aș fi fost selecționer, astăzi, contra Rusiei, aș fi făcut ulrmătoarele modificări, reieșind din lotul pe care l-a compus Curtianu și sistemul lui preferat.

În benzi i-aș introduce pe Dedov în dreapta și Antoniuc pe stânga în locul lui Jardan, respectiv Erhan. În centru apărării i-aș lăsa pe bancă pe Armaș și Golovatenco. În locul lor aș juca cu Burghiu și Posmac. La mijloc n-aș face modificări. Iar în atac i-aș băga pe Sidorenco și Picușciac, cu condiția ca ambii să joace vârfuri, de la centrul terenului în sus, să terorizeze apărătorii ruși, să-i țină sub presiune chiar și atunci când Rusia va ataca. Astfel nu vom mai aduce toată echipa adversă la 30 de metri de poarta noastră, dar am ține-o cu cel puțin 3-4 fundași în propria lor jumătate de teren. Asta e formula mea, o părere pur subiectivă, pe care nu o impun la nimeni. 

Presupun, însă, că ”armeanul” nu va face mari modificări față de meciul cu Austria și ne vom apăra din nou pe semicerc ca la handbal. Dacă tactica din meciul cu Austria nu va fi modificată, diseară suntem victime sigure în partida cu Rusia.

Forza Moldova!!!


PREMIERĂ. Documentarul ”Curtianu”. Din ciclul ”Legendele fotbalului moldovenesc” (VIDEO)

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More