vineri, 19 octombrie 2018

Operațiune echosounder

O mai buna intelegere a operarii de baza a unui sonar si interpretarea corecta a fisierului dumneavoastra de pescari poate face diferenta intre o calatorie fara pescuit si o captura mare. Ghidul nostru rapid de referință privind modul de utilizare a unui sonar vă va învăța despre caracteristicile de bază ale peștelui dvs. și vă va oferi sfaturi practice pentru o interpretare mai ușoară a afișajului.
SONAR vine de la  SOUND și  NA vigation  Ra fost în cauză. Un dispozitiv sonar trimite impulsuri de undă sonoră prin apă. Când aceste impulsuri au lovit obiecte cum ar fi pește, vegetație sau fundul unui corp de apă, ele sunt reflectate înapoi la suprafață. Sonarul măsoară timpul necesar ca o undă sonoră să pătrundă, să ajungă la un obiect și să se întoarcă până la punctul de plecare. Acestea sunt același sistem de ecolocație folosit de lilieci și delfini. Pe baza informațiilor obținute, dispozitivul poate determina adâncimea obiectului care reflectă sunetul. În plus, măsoară puterea pulsului reflectat - cu cât firul este mai ferm, cu atât este mai puternic pulsul de ecou.

După primirea unui impuls de ecou, ​​este trimis un altul. Ca undă sonoră în călătoria cu apă la o viteză de aproximativ 1,6 km / s, sunetele ecoului pot emite mai multe impulsuri pe secundă. Deeper PRO  și  Deeper PRO + trimite 15 impulsuri pe secundă. Impulsurile de sunet ecou sunt transformate mai întâi în semnale electrice și apoi afișate, indicând astfel angrenilor adâncimea și forța solului, precum și orice obiecte care intervin.

1. Scanați ecosounderele în conuri, nu în linii

Când citim datele furnizate de căutătorul nostru de pește, presupunem în mod normal că informațiile afișate pe ecranul nostru reflectă evenimentele în timp real, direct sub sonar. Deci, când observăm un pește pe ecran, îl învinovățim pentru a fi chiar sub sonarul nostru. În realitate, însă, o zonă mult mai mare sub sonarul nostru este afișată vizual pe ecran. Și, mai important, cu cât crește adâncimea de scanare, la fel și intervalul de colectare a datelor. Acest lucru poate fi atribuit scanării conice a mediului.
Și felul în care funcționează arată astfel.
Sonerele sonore transmit semnale sonore pentru a localiza obiecte. Sunetul este transmis în valuri, nu sub formă de linii drepte. Aceste valuri treptat iau forma conului și devin mai largi și mai largi.
Cele mai multe ecosoundere pot controla gama de conuri de sunet prin schimbarea frecvenței fasciculului de scanare după cum este necesar. Acest lucru este de o importanță atât de mare, deoarece în diferite situații de pescuit diferite tipuri de fascicule de scanare se dovedesc a fi mai mult sau mai puțin eficiente.
Un unghi larg al fasciculului de scanare (de obicei între 40 ° și 60 °) este potrivit  pentru captarea rapidă a suprafețelor mai mari și pentru informații de bază despre adâncimea și structura fundului apei, afectând în același timp acuratețea și detaliile.  Un unghi larg al fasciculului de scanare este cel mai bun pentru apele de mică adâncime, deoarece conul acoperă o zonă mai largă pe măsură ce crește adâncimea de scanare. Aceasta înseamnă că, dacă scanați la o adâncime de 13,7 m, zona dvs. de detectare se va extinde de la obiecte la o rază de 14,3 m.

Un unghi îngust de scanare (aproximativ 10 ° la 20 °) oferă o imagine mai precisă, dar acoperă o zonă mai mică. Acest lucru este mai potrivit  pentru localizarea exactă a peștilor . În plus, un unghi îngust de scanare oferă avantaje în apele mai adânci , deoarece conul este mai puțin pronunțat  în lățime.





Urmărirea peștilor

Urmărirea peștilor

Când vine vorba de găsirea peștilor, nu trebuie să presupuiți că fiecare pește localizat este chiar sub sonarul dvs. În schimb, presupuneți că acesta este undeva într-o zonă în formă de con, care se extinde sub ecosounder. Și amintiți-vă,  cu o profunzime tot mai mare, zona în  care se poate găsi peștele crește . Dacă peștele a fost descoperit la adâncime mică, este sigur că acesta este mai mult sau mai puțin direct sub sonar, mai ales dacă utilizați un unghi îngust de fascicul. Dacă peștele este în ape adânci, locația sa este mult mai mare și este situată la o distanță mult mai mare față de sonarul dvs.
Deeper sonar Sfat:  Pune pescuit prim unghi fascicul larg pentru a determina locația generală a stocurilor de pește grosier și apoi se trece la un unghi de fascicul îngust pentru a determina prin scanarea în mod repetat zona exactă.



Urmărirea peștilor

Detectarea structurilor și a anumitor condiții de teren

Un alt punct important de înțeles când se urmărește anumite forme se referă la conceptul de zonă moartă. Sonarul dvs. detectează primul fund urmărit al unui flux ca indiciu al motivului afișat pe ecran. Cu toate acestea, dacă conul detectează o scădere, poate exista o secțiune mai adâncă dedesubt, care nu este detectată de scanare - această zonă este denumită zonă mortă (a se vedea diagrama).
Vârf de  sonar mai profund: Folosind un unghi îngust al fasciculului reduce probabilitatea de a detecta o zonă moartă pe ecran. Dacă sesizați o stare de zgomot sau de teren, efectuați mai multe scanări folosind setarea Narrow Beam.

Pe lângă faptul că puteți să vă dați o idee despre natura corpului de apă, sonarul dvs. poate oferi și informații despre forța solului. Și așa funcționează.
Echo sonerii măsoară atât timpul necesar pentru ca un impuls sonic să ajungă la punctul de pornire, cât și la intensitatea semnalului. Aceasta permite determinarea rezistenței sau a temperaturii obiectelor subacvatice. Obiectele moi cu densitate scăzută reflectă un semnal mai slab decât cele cu densitate mare.
Ecranul sonar este prin utilizarea de diferite culori și niveluri de luminozitate informații despre puterea obiect: luminos de culoare, este mai puternic semnalul și în conformitate cu un obiect fix: Acest lucru este în special atunci când scanarea apelor motiv de importanță.
Este posibil ca în anumite locuri corpul fundului râului să apară mai gros și mai gros (sol solid), în timp ce acesta pare mai subțire și mai puțin masiv în altă parte (pământ moale). Din acest motiv, puteți observa și un al doilea semnal de ecou. În acest caz, motivul este că sunetul sonor al ecoului sa reflectat la suprafață, apoi a coborât de acolo și sa reflectat înapoi de la sol la sonarul tău.

DEEPER pentru pescuitul de noapte, acoperiți

Partea nr.:
2159163

Tipul de produs:
 
capac
Aplicație:
 
pescuit
Număr articol producător:
 
FLACC04

DESCRIERE PRODUS


Capac de pescuit de noapte pentru dispozitivele Sonar Deeper. Cu Deeper noapte Cover Orange vezi mai profunda chiar pe timp de noapte, la rândul său app modul de pescuit de noapte.


la sonarul tău

Exemplu de motiv moale


Exemplu de "al doilea etaj"
DEEPER pentru pescuitul de noapte, acoperiți
DEEPER pentru pescuitul de noapte, acoperiți



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More