miercuri, 3 octombrie 2018

Campionatului Mondial de padbol



Romania joaca la Mondialul de Padbol IN DIRECT la Sport.ro. Dinamovistul Petre si stelistul Rachita au avut derby la sportul care combina tenisul de camp cu cel de picior. VIDEO pe www.sport.ro


România a învins Brazilia, Spania și Uruguay, la Campionatul Mondial de padbol
A treia ediție a Campionatului Mondial de padbol, care se desfășoară în aceste zile în Uruguay, a început foarte bine pentru delegația României. În meciul de deschidere al turneului, echipa feminină, pentru care au evoluat Anemaria Gherghel și Florina Chiar, a câștigat, cu scorul de 2-1 (2-6, 6-4, 6-2), întâlnirea cu reprezentativa țării organizatoare, Uruguay. Fetele noastre s-au impus și în a doua partidă, 2-0 cu Spania.
În întrecerea masculină, România a învins, în primul joc, Brazilia, cu scorul de 2-1 (2-6, 6-3, 7-5). Robert Gherghișan, unul dintre componenții echipei din 2015, i-a avut alături pe Ionuț Balaban, în primul set, și pe Nicușor Ilinca „Pele”, în următoarele două seturi. Din păcate, în a doua întâlnire, Rafael Vasile și Mauro Gheorghe au cedat în confruntarea cu Uruguay, sud-americanii demonstrându-și superioritatea într-un adevărat spectacol al „foarfecelor” specifice padbolului.

„Atunci cand ma implic intr-un proiect, ma implic cu tot sufletul. Cred ca am avem sanse mari sa luam aurul cu echipa de fete, chiar daca suntem la prima participare. La baieti, nu pot sa ma pronunt, sunt tari in care se practica padbolul de 5-6 ani, cu siguranta sunt mai antrenati, dar, pentru prima participare, daca ne clasam in primele 4 locuri, eu sunt multumit. La vara, la Cupa Intercontinentala, discutam altfel” ( Frederico Tavares, antrenor echipa nationala de Padbol)
„Sa participam la un campionat mondial, la doar un an de cand Padbol s-a lansat in Romania, este o performanta cu care foarte putine sporturi din Romania se pot mandri. Le multumim celor care ne-au fost alaturi chiar de la inceput, precum si celor care au sprijinit si care au facut realizabila deplasarea intregii delegatii in Uruguay.Terenurile de Padbol se deschid deja in orasele importante, urmand ca din toamna, dupa Cupa Intercontinentala Romanian 2017, sa punem bazele unei prime ligi competitionale” ( Elisabeta Gherghisan, presedintele Asociatiei Romane de Padbol)
Am batut Brazilia! Urmatorul meci a reeditat practic victoria de anul trecut. Robert Gherghisan, unul  dintre componentii echipei din 2015, i-a avut alaturi anul acesta alaturi pe Ionut Balaban in primul set, si pe Ilinca Nicusor ( Pele), in urmatoarele doua seturi. Meciul s-a terminat cu scorul de 2-1 ( 2-6, 6-3, 7-5)
A urmat un alt motiv de mandrie: Romania- Spania la feminin a fost a treia victorie din aceasta prima zi de competitie, victorie care, deloc usoara, s-a terminat cu 2-0.
In urmatorul meci ( Romania-Uruguay), desi baietii nostri, Rafa si Mauro, s-au straduit cat au putut, sud-americanii au fost mai buni, aratand un adevarat spectacol al „foarfecelor” specifice padbolului.
Urmeaza meciuri dificile, cu „greii” padbolului international, jucatori experimentati, cum ar fi campionii mondiali 2014 sau castigatorii cupei intercontinentale 2015, precum si echipele Frantei, Mexicului si vicecampioanei mondiale,Argentina.
Urmareste, incurajeaza si sustine echipa nationala de padbol la prima ei participare la Mondial, pe facebook Padbol Romania sau pe www.padbol.ro

A treia ediție a Campionatului Mondial de padbol, care se desfășoară în aceste zile în Uruguay, a început foarte bine pentru delegația României. În meciul de deschidere al turneului, echipa feminină, pentru care au evoluat Anemaria Gherghel și Florina Chiar, a câștigat, cu scorul de 2-1 (2-6, 6-4, 6-2), întâlnirea cu reprezentativa țării organizatoare, Uruguay. Fetele noastre s-au impus și în a doua partidă, 2-0 cu Spania.

Se fac înscrieri la Cupa Padbol Radio Constanța

Asociația Română de Padbol face selecție și la Constanța, pentru World Cup 2019.
Ai visat să faci parte din echipa națională a României?
Începător sau avansat, acum este șansa ta!
Vino la Hotel Iaki pe 1 și 2 septembrie, la Cupa Padbol Radio Constanța și poți să faci parte din naționala de Padbol a României, la World Cup 2019.
Padbol este o „fuziune” între fotbal, tenis, padel și squash, inventat în anul 2008, în Argentina și ne amintește de tenisul cu piciorul, pe care toți l-am jucat sau îl jucăm încă.
Dar PADBOL apare într-o variantă modernă, ridică sportul la un alt nivel, se joacă proiectând mingea în pereții de sticlă ce dau jocului o dinamică deosebită.
Cu o suprafață de joc profesională, care amortizează impactul, cu o minge specială, PADBOL preia elemente din fotbal, tenis, padel și squash, devenind un sport foarte popular în toate țările în care se practică.
Toți iubitorii sportului se pot transforma acum din fani în competitori, având șansa, în urma competițiilor locale, să fie selecționați în echipa națională.
România a participat deja la Cupa Intercontinentală din Insulele Canare, la Campionatul Mondial de Padbol Uruguay 2016 și la Euro Cup România 2017, organizată chiar la Constanța.
Următoarea mare competiție este WORLD CUP ROMANIA 2019.
Te poți înscrie pe www.padbol.ro, pe facebook PadbolRomania sau la telefon 0740255814 ; taxa înscriere: 30 lei/jucător, 3 meciuri garantate în faza grupelor.
Doar 16 echipe pot participa la selecție.
CUPA PADBOL RADIO CONSTANȚA te provoacă să îți reprezinți orașul și să joci pentru România
http://www.radioconstanta.ro/2018/09/01/meciuri-spectaculoase-la-cupa-padbol-radio-constanta/

Un nou sport face furori printre iubitorii de mișcare. Este vorba despre Padbol, urmaşul mult mai spectaculos al „tenisului de picior”. Pentru cei care încă nu au aflat de Padbol, vă spunem ce este un sport nou, mai tare decât tot ce aţi jucat până acum.
Padbol e sportul care îmbină perfect sănătatea, prietenia şi show-ul. E next level pentru distracţia cu prietenii. Ai nevoie doar de o minge şi spectacolul e garantat. E nou, dar foarte uşor de jucat.  Totul e mai simplu la padbol: regulamentul, pereţii şi suprafaţă te ajută să îl joci. Aici poţi să încerci execuţii la care până acum doar ai visat. Regulile de joc şi pereţii de sticlă care trimit mingea înapoi fac că fiecare punct să se transforme într-o faza spectaculoasă.
De unde provine Padbolul
S-a născut în anul 2008, în La Plata (Argentina), că o extensie a fotbalului, mixat cu elemente din padel, squash şi…tenis cu piciorul! A fost patentat în anul 2011, când a început să se dezvolte cu o viteză meteorică, pornind din Argentina şi continuând cu Uruguay, Mexic, Panama, Brazilia, Spania, Italia, Portugalia, Suedia, Danemarca, Norvegia, Anglia, Elveţia, Franţa, Belgia, Australia, SUA şi România. Padbol este jucat de vedete ale fotbalului mondial că Denilson, (campion mondial cu Brazilia în 2002), Falcao (ambasador Padbol Brazilia), Luigi Di Biagio, Bernardo Corradi, Stefano Fiore, Michael Laudrup şi alţii. În România a fost adus în 2015, Elisabeta Gherghişan fiind cea care a obţinut licenţă exclusivă Padbol pe teritoriul României.

Lansarea oficială padbol în România s-a bucurat de interesul multor personalităţi. Printre cei care au luat parte la evenimente sau care au jucat padbolul se numără Gheorghe Hagi, Cristian Bivolaru, Dumitru Dragomir, Mircea Sandu, Bogdan Stelea, Valeriu Argăseală, Mihai Stoichiţă, Gigi Mulţescu, Adrian Neagă, Giani Kirita, Sorin Parschiv, Sorin Ghionea şi Ianis Hagi, precum ţi aproape toată echipa Viitorul Constanţa. În iulie 2015 a avut loc lansarea Padbol pe litoral, pe plajă Iaki din Mamaia, sub privirile lui Gică şi Ianis Hagi, urmată de lansarea padbol la Bistriţa, unde padbolul a încântat invitaţi de marca din conducerea oraşului, precum şi personalităţi din lumea sportului, cum ar fi Gabi Balint şi Viorel Moldovan.


Prima participare internaţională: Cupa Intercontinentală din Las Palmas, Grand Canaria (noiembrie 2015), unde băieţii noştri au învins echipele Elveţiei şi Braziliei. Acesta a fost cea de-a treia competiţie internaţională Padbol, după Mondialul 2013 (Argentina) şi 2014 (Spania). După un an plin de evenimente, lansări de terenuri şi vedete care au ridicat show-ul la fileu, anul 2016 a culminat cu participarea României la Campionatul Mondial de Padbol Uruguay 2016, în luna noiembrie, unde echipa feminină a României a câştigat titlul de Campioană Mondială!







0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More