miercuri, 31 octombrie 2018

F.C. Hansa Rostock Runde im DFB-Pokal




Unglaubliche Szenen in Rostock!
Vor dem DFB-Pokalspiel des FC Hansa gegen den 1. FC Nürnberg am Mittwochabend (18.30 Uhr/Sky und BILD-Liveticker) erschüttern schwere Ausschreitungen die Rostocker Innenstadt!
Für die Polizei überraschend früh – gegen 11 Uhr vormittags – mit Bussen angereiste Nürnberg-Fans hatten sich in der Doberaner Straße mit Holzlatten und Eisenstangen bewaffnet und sich auf den Weg zur Zentrale der Rostocker Ultras in der Carl-Hopp-Straße gemacht.
https://www.nnn.de/sport/fussball/hansa-rostock/





 Gewalt vor Hansa-Spiel: Polizei gibt Warnschuss ab



Der Polizei gelang es, die gewalttätigen Fangruppen beider Vereine zu trennen. (Symbolbild)
Im Vorfeld des DFB-Pokal-Spiels zwischen Hansa Rostock und dem 1. FC Nürnberg (18.30 Uhr / im NDR Livecenter) ist es in Rostock zu einer gewaltsamen Auseinandersetzung zwischen Fangruppen beider Clubs gekommen. Der Vorfall ereignete sich laut Polizei am Mittwochvormittag in der Kröpeliner-Tor-Vorstadt.

Warnschuss abgegeben, niemand verletzt

Den Beamten sei es gelungen, beide Gruppen voneinander zu trennen. Dabei kam es zur Abgabe eines Warnschusses aus der Dienstwaffe eines Beamten. Es wurde aber niemand verletzt. Die konkreten Abläufe und Hintergründe würden ermittelt, hieß es.

Rund 350 Personen beteiligt

Wie die Polizei weiter mitteilte, waren rund 350 Personen an den Ausschreitungen beteiligt. Von einigen seien die Personalien aufgenommen worden. Zur Unterstützung der Einsatzkräfte kreiste ein Polizeihubschrauber über dem Einsatzort.
Weitere Informationen
Jubel bei den Hansa-Profis um Oliver Hüsing (l.). © picture alliance / Fotostand

Hansa ist heiß auf die nächste Überraschung

In der ersten DFB-Pokalrunde hat Hansa Rostock den VfB Stuttgart ausgeschaltet, nun wollen die Mecklenburger auch Nürnberg schlagen. Die jüngsten Auftritte sorgen für Selbstvertrauen. (29.10.2018) mehr
Fans von Hansa Rostock © picture alliance / ZB Foto: Hendrik Schmidt

Hansa Rostock: Banner sorgt für Empörung

Fußball-Drittligist Hansa Rostock hat sich in einer Stellungnahme vom Verhalten einiger seiner Fans distanziert. Der Verein reagierte mit Empörung auf ein Spruchband beim Heimspiel gegen Köln. (28.10.2018) mehr
Wappen des DFB-Pokals

Fußball - DFB-Pokal 2018/2019

Die Spielpaarungen im DFB-Pokal der Saison 2018/2019 hier im Überblick. mehr

Dieses Thema im Programm:

NDR 1 Radio MV | 31.10.2018 | 13:00 Uhr 

VIDEO Ianis magicianul » Messi și Ronaldo nici n-au încercat ce a reușit Hagi Jr. în Cupă! Un singur fotbalist îl depășeșteIanis Hagi, 20 de ani, a bifat o performanță remarcabilă în confruntarea câștigată de Viitorul cu Poli Iași, 2-2 în timpul regulamentar și 5-3 la penalty-uri. Căpitanul dobrogenilor a transformat două lovituri de pedeapsă, prima cu dreptul, a doua cu stângul!

Puțini fotbaliști pot controla mingea la fel de bine cu ambele picioare. Și mai puțini au suficientă încredere în calitățile lor ca să lovească mingea în momentele cheie cu piciorul mai slab. Ianis a făcut-o! 
În partida de miercuri, Hagi Jr. a transformat un penalty în minutul 16 cu piciorul drept, iar la loviturile de departajare a înscris cu stângul. (VIDEO)
A șutat de fiecare dată pe jos, suficient de puternic ca portarul Rusu să nu mai ajungă la minge, deși a ghicit de fiecare dată colțul.

”ŞI-A RECĂPĂTAT RITMUL, CĂ FOTBAL ŞTIA”

Profit că pot lovi cu ambele picioare mingea. Aşa am simţit în acele momente şi am tras un penalty cu dreptul, unul cu stângul. Au fost emoţii, dar important e cum le gestionezi”, a mărturisit Ianis la finalul partidei. Gică Hagi, tatăl și antrenorul ”decarului” de la Viitorul, și-a lăudat în dese rânduri fiul pentru că lovește balonul la fel de bine cu ambele picioare și are o tehnică superioară față de cea pe care a avut-o el ca fotbalist. 
Și marți a fost din noul mulțumit de evoluția mijlocașului: ”Ianis confirmă. Şi-a recăpătat ritmul, că fotbal ştia. El decide dacă bate un penalty cu stângul sau cu dreptul. Îi dau sfaturi, dar el ia decizia finală. E într-o perioadă foarte bună a sa, ne demonstrează că am făcut un transfer bun când l-am adus”.

BREHME A LOVIT LA MONDIALE

Puțini reușesc în întreaga carieră să execute fie și în meciuri diferite penalty-uri și cu stângul și cu dreptul. În Premier League numai doi jucători au bifat această performanță, Bobby Zamora și Obafemi Martins! Renumit la acest capitol este Andreas Brehme, fundașul stânga al naționalei Germaniei între 1984 și 1994.
Neamțul a înscris în sferturile Mondialului din 1986 cu piciorul stâng împotriva Mexicului. Patru ani mai târziu, Brehme a transformat penalty-ul decisiv în finala cu Argentina, scor 1-0, folosind piciorul drept.

NOUA PROVOCARE PENTRU IANIS

Transferat în această vară de Napoli, Simone Verdi deține un record pe care probabil și Ianis Hagi va încerca să îl doboare. Atacantul a marcat două goluri cu picioare diferite din lovitură liberă pentru Bologna la înfrângerea cu Crotone, 2-3, suferită în noiembrie 2017. În minutul 38 a înscris de la 20 de metri cu piciorul stâng, pentru ca 7 minute mai târziu să transforme o nouă lovitură liberă, de data aceasta cu piciorul drept.
Ianis Hagi a marcat din penalty în minutul 15, iar după gol, mijlocașul a făcut senzație cu bucuria sa. Ianis a cerut o minge, a luat-o în brațe, a pus capul pe ea și a mângaiat-o. Astfel, Hagi a vrut să-și arate iubirea pentru fotbal.
clipboard04

Ianis Hagi a punctat de 5 ori în poarta formației Poli Iași, după această reușită, echipa lui Stoican fiind victima preferată. De-a lungul carierei, Ianis a marcat șapte ori în Liga 1 împotriva echipelor din Moldova

FRF, măsuri fără precedent în fotbalul românesc! Reguli extreme pentru reprezentații legali, antrenori și cluburi: "S-a terminat cu împrumuturile de la proprietari" + "Nu mai vrem penali în funcții"

15 goluria marcat Ianis Hagi în 63 de meciuri disputate în Liga 1, toate pentru Viitorul
Vezi și: VIDEO + FOTO Bucurie inedită a lui Ianis Hagi » Cum a sărbătorit golul marcat în Cupa României, al 5-lea în poarta lui Poli Iași
Ceea ce a fost până acum doar o propunere face parte de azi, oficial, din Caietul de sarcini pentru licențiere la Liga 1. În urma deciziei adoptate în Comitetul Executiv FRF, din sezonul 2019-2020, cluburile care vor să evolueze în primul eșalon vor fi obligate să posteze pe siteul oficial, în luna aprilie 2019, bilanțului contului de profit-pierderi, dar și suma totală achitată intermediarilor pentru transferurile efectuate în campionatul precedent.
"Credem că acest lucru va cântări în relaţia dintre cluburi şi suporteri. Ne interesează să vedem cât la sută vine din sponsorizări, din drepturile TV, din ticketing şi transferuri de jucători. Nu e nimic dificil, mai ales că asemenea practici le întâlnim la cluburile din Occident", spunea președintele FRF, Răzvan Burleanu, la momentul în care totul era doar la nivel de propunere.
FRF va avea chiar situația exactă a sumelor, defalcate pe intermediar, pentru fiecare tranzacție de jucător, dar aceste informații nu vor fi făcute publice. 
La ședința Comitetului Executiv nu au participat Gino Iorgulescu, președintele LPF și nici șeful CCA, Kyros Vassaras.

FĂRĂ CONDUCĂTORI ȘI ANTRENORI CONDAMNAȚI, DIN SEZONUL 2020-2021

O altă decizie a Comitetului Executiv de azi îi privește pe conducătorii, reprezentații legali ai cluburilor, și antrenorii care activează în cadrul unui club ce solicită licență de Liga 1, începând cu sezonul 2020-2021. Reprezentantul legal al respectivei grupări, dar și toți tehnicienii, de la echipa mare până la cele ale Centrului de copii și juniori, vor trebui să facă dovada așa numitei bune reputații. Că nu au avut, în ultimii 5 ani, condamnări pentru infracțiuni economico-financiare, fals sau corupție, plus, în cazul antrenorilor, pentru agresiuni împotriva integrității corporale, sănătății sau a libertății și integrității sexuale. Pe linie sportivă, aceleași persoane trebuie să nu fi suferit în ultimii 5 ani sancțiuni ale Comisiei de Disciplină FRF pentru doping, participare la pariuri sportive sau trucare de meciuri.

CE A DECLARAT RĂZVAN BURLEANU


"Începând cu sezonul 2020-2021, se introduce un nou concept, de bună reputaţie. Nu ne mai dorim penali în funcţiile de expunere mediatică în cadrul cluburilor din Liga 1. Se consideră că cineva are o bună reputaţie dacă nu a fost condamnat în ultimii 5 ani pentru infracţiuni economico-financiare, de fals, de corupţie, ori infracţiuni de serviciu sau în legătură cu serviciul. La fel şi antrenorul. Trebuie să se demonstreze că nu a fost sancţionat pentru doping, participare la pariuri sportive, la trucarea de meciuri şi altele. La proprietari nu ne permite legislaţia să impunem reguli de acest fel, am fi făcut-o şi pe asta", a explicat Răzvan Burleanu.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More